Bijdrager G.L. Hagens
Jaar: 1964
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Broekseweg*
Reacties
Naam: Jan Kivits
Als ik me niet vergis is dit de doorgang tussen de winkel van Timmers en links het huis van Van Empel tegenover de Pastoriestraat. Achter deze winkel had je een aantal werkplaatsjes waarvan een ruimte in gebruik was door Kees Dingen (de vader) voor de reparaties en restauraties aan meubels voor de fa. Lebesque. Het is in het rijtje van kapper Tjeu van Bakel en café Goderie op de hoek van de Brugstraat. Ik praat nu over de beginjaren jaren 50.
Naam: Henk van der Klei
Je vergist je niet Jan Kivits, links Van Empel (dameskapper) rechts zat eerst jaren 50 kapper Tjeu van Bakel, daarna Timmers tabakswaren. Dit was de zoon van Timmers uit de Brugstraat, (drankwinkel en groothandel). Die ook een ruimte had vóór de werkplaats van Kees Dingen. Ook Derks tegelbedrijf uit de Brugstraat had daar een ruimte.
Tjeu van Bakel is toen een paar huizen doorgeschoven naar nr: 270. Tussen Himpens en cafe ??? met t.o. zich Koos v.d. Kaa, en jawel, weer een café: Horyon. Vijf cafés binnen 100 m!
Naam: Peter Verhagen
Het huis links op de foto van Van Empel was het laatste gemeentehuis van stadsdeel Woensel. Toen Arno, die bij Harrie Korting o.a. ijs maakte in de friettent met zijn jukebox met "Do you wanne dance", de vele lagen behang in hun huis verwijderde kwamen er mooie muurschilderingen onder tevoorschijn. En die volgens mij uitgezaagd en bewaard zijn. Arno heeft ook nog een perfecte chocolademachine en krokettenmachine ontwikkeld, de toen met de hand gemaakte vleeskroketten waren immers niet aan te slepen. Ik krijg weer water in de mond, zoals toen worden ze nu nog steeds niet gemaakt.
Naam: Toos Ten Westeneind
Als je door het pad heenkijkt naar links, daar hingen de lekkerste appels aan de boom. Hup op het muurke klauteren en je kon er zo bij. Appels van Van Empel. Die winkel van sigaren enz. heette die niet Sandie's of Sandie? Ik kan me herinneren dat daar een keer zo geld uit die automaat rolde toen ik voorbijkwam. Dat was boffen.
Naam: Hans van Melis
In dat stuk zat ook een sigarenfabriek, dat was niet P. v.d. Sanden en Zn? Die zat in het oude pand van Vlijmincx Broekseweg 30A. Zie ook foto 5573.
Naam: Henk van der Klei
Sorry Peter, het huis links (v. Empel) stond niet tegen het voormalige gemeentehuis, er zaten nog 1 of 2 woonhuizen tussen.
Volgens mij Hans, zat in dat stuk geen sigarenfabriek van P. v.d. Sanden op nr. 30a, dit moet dan vooraan op de Broekseweg zijn. Het voormalige gemeentehuis was namelijk nummer 266.
===Jee dat Sandies van Toos was verleidelijk. Maar toen ik 30a had getikt zag ik dat het niet daar was. En ik heb onmiddellijk een verbetering ingestuurd. Ik zal het nog eens herhalen: "In dat stuk zat een ook sigarenfabriek, dat was niet P. v.d. Sanden en Zn. Die zat in het oude pand van Vlijmincx, Broekseweg 30A . Zie ook foto 5573"===
Naam: Theo Hendriks
Henk, ik kan mij niet herinneren dat er een dameskapper was in het huis van Van Empel. Wel Tjeuke van Bakel. En ik dacht dat de tegelzetter de fam. V.d. Bogaard was die daar de ruimte had. En voor V.d. Kaa was een café van Vlemmix, die ook iets te doen had met het wielrennen. Dat café tegenover Van de Kaa was eerder een kruidenier maar ik weet de naam niet meer. Verder voorbij Van Empel woonde Bosters, die klompen maakte.
Naam: Jos de Geus
Die dameskapper zat in de Brugstraat en naast V.d.Kaa zat Horyon met een café die honden africhtte. De zoons zijn daarna een slopersbedrijf begonnen. Tegenover Horyon zat café Fried van Kessel. Weten jullie dat er op weg naar school, de fr0aterschool in de oude Torenstraat, ook een dahliatuin was? De pastoor had ook lekkere appels.
Naam: Theo Hendriks
De dameskapper was eerst een herenkapper, Van de Heuvel. Voor de Horyon zat Vlemmix daar als café en ertegenover zat van Baarschot de melkboer.
De dahliatuin was in het torenpad en bij pastoor De Vries waren wij elk jaar wel in zijn tuin. ik praat over ong. 1941.
Naam: Gerard van de Vorle
Wat weten we het toch allemaal goed? Maar om de zaak nog eens wakker te maken: de zoon Arnoud van Empel is achter in die grote schuur, of fabrieksche, genoemd een zaak begonnen in roestvrijstalen keukens voor de horecabedrijven, vooral Chinees-keukensopbouwen. Ook was hij altijd bezig met het bedenken en uitvinden van mogelijke machientjes voor de horeca.