EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4496

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg met TH

Beschrijving

Gerard of Tini, waar was dit?


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-06-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Als ik me niet vergis is dit de doorgang tussen de winkel van Timmers en links het huis van Van Empel tegenover de Pastoriestraat. Achter deze winkel had je een aantal werkplaatsjes waarvan een ruimte in gebruik was door Kees Dingen (de vader) voor de reparaties en restauraties aan meubels voor de fa. Lebesque. Het is in het rijtje van kapper Tjeu van Bakel en café Goderie op de hoek van de Brugstraat. Ik praat nu over de beginjaren jaren 50.


Datum: 23-07-2006
Naam: Henk van der Klei  
img

Je vergist je niet Jan Kivits, links Van Empel (dameskapper) rechts zat eerst jaren 50 kapper Tjeu van Bakel, daarna Timmers tabakswaren. Dit was de zoon van Timmers uit de Brugstraat, (drankwinkel en groothandel). Die ook een ruimte had vóór de werkplaats van Kees Dingen. Ook Derks tegelbedrijf uit de Brugstraat had daar een ruimte.
Tjeu van Bakel is toen een paar huizen doorgeschoven naar nr: 270. Tussen Himpens en cafe ??? met t.o. zich Koos v.d. Kaa, en jawel, weer een café: Horyon. Vijf cafés binnen 100 m!


Datum: 24-08-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

Het huis links op de foto van Van Empel was het laatste gemeentehuis van stadsdeel Woensel. Toen Arno, die bij Harrie Korting o.a. ijs maakte in de friettent met zijn jukebox met "Do you wanne dance", de vele lagen behang in hun huis verwijderde kwamen er mooie muurschilderingen onder tevoorschijn. En die volgens mij uitgezaagd en bewaard zijn. Arno heeft ook nog een perfecte chocolademachine en krokettenmachine ontwikkeld, de toen met de hand gemaakte vleeskroketten waren immers niet aan te slepen. Ik krijg weer water in de mond, zoals toen worden ze nu nog steeds niet gemaakt.


Datum: 29-08-2006
Naam: Toos Ten Westeneind  
img

Als je door het pad heenkijkt naar links, daar hingen de lekkerste appels aan de boom. Hup op het muurke klauteren en je kon er zo bij. Appels van Van Empel. Die winkel van sigaren enz. heette die niet Sandie's of Sandie? Ik kan me herinneren dat daar een keer zo geld uit die automaat rolde toen ik voorbijkwam. Dat was boffen.


Datum: 29-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In dat stuk zat ook een sigarenfabriek, dat was niet P. v.d. Sanden en Zn? Die zat in het oude pand van Vlijmincx Broekseweg 30A. Zie ook foto 5573.


Datum: 31-08-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

Sorry, een correctie, het huis links op de foto staat tegen het voormalige gemeentehuis van Woensel.


Datum: 01-09-2006
Naam: Henk van der Klei  
img

Sorry Peter, het huis links (v. Empel) stond niet tegen het voormalige gemeentehuis, er zaten nog 1 of 2 woonhuizen tussen.
Volgens mij Hans, zat in dat stuk geen sigarenfabriek van P. v.d. Sanden op nr. 30a, dit moet dan vooraan op de Broekseweg zijn. Het voormalige gemeentehuis was namelijk nummer 266.
===Jee dat Sandies van Toos was verleidelijk. Maar toen ik 30a had getikt zag ik dat het niet daar was. En ik heb onmiddellijk een verbetering ingestuurd. Ik zal het nog eens herhalen: "In dat stuk zat een ook sigarenfabriek, dat was niet P. v.d. Sanden en Zn. Die zat in het oude pand van Vlijmincx, Broekseweg 30A . Zie ook foto 5573";===


Datum: 13-02-2007
Naam: Thea Keurentjes Van Thoor  
img

Nee hoor het sigaren winkeltje was van Piet van de (z)(s)ande ik heb daar nog geholpen met sigaretten en ijs te verkopen aan de andere kant ja ja van Empel en daarnast Hakkens


Datum: 16-05-2007
Naam: Theo Hendriks  
img

Henk, ik kan mij niet herinneren dat er een dameskapper was in het huis van Van Empel. Wel Tjeuke van Bakel. En ik dacht dat de tegelzetter de fam. V.d. Bogaard was die daar de ruimte had. En voor V.d. Kaa was een café van Vlemmix, die ook iets te doen had met het wielrennen. Dat café tegenover Van de Kaa was eerder een kruidenier maar ik weet de naam niet meer. Verder voorbij Van Empel woonde Bosters, die klompen maakte.


Datum: 26-07-2007
Naam: Jos de Geus  
img

Die dameskapper zat in de Brugstraat en naast V.d.Kaa zat Horyon met een café die honden africhtte. De zoons zijn daarna een slopersbedrijf begonnen. Tegenover Horyon zat café Fried van Kessel. Weten jullie dat er op weg naar school, de fr0aterschool in de oude Torenstraat, ook een dahliatuin was? De pastoor had ook lekkere appels.


Datum: 26-07-2007
Naam: Theo Hendriks  
img

De dameskapper was eerst een herenkapper, Van de Heuvel. Voor de Horyon zat Vlemmix daar als café en ertegenover zat van Baarschot de melkboer.
De dahliatuin was in het  torenpad en bij pastoor De Vries waren wij elk jaar wel in zijn tuin. ik praat over ong. 1941.


Datum: 27-07-2007
Naam: Jos de Geus  
img

Bij mij was het het jaar 1956, dus toen waren de appels nog steeds in trek.


Datum: 15-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts Broekseweg 260 volgens eigen opgave vanaf 29-3-1954 woonhuis en winkel in tabaksartikelen van P. van der Sanden, afkomstig van Broekseweg 30a. De sigarenfabriek verhuisde naar Nieuwe Fellenoord 23.


Datum: 16-06-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Vraagje. In enkele reacties lees ik over Tjeuke van Bakel (kapper). Was dit een andere kapper dan Tjeuke Verbakel geboren in 1914?


Datum: 16-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Van 29-3-1954 tot 28-5-1960 Sigarenmagazijn "Sandies" van Peter van der Sanden.
Vanaf 22-6-1960 Sigarenmagazijn Timmers. Op 2-11-1970 blijkt Timmers nog op Broekseweg 260 te wonen, het sigarenmagazijn bestond in augustus '70 al niet meer.


Datum: 01-08-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Theo, café Vlemminx had niet alleen met met wielrennen te maken maar zijn zoon was profvoetballer bij Eindhoven.


Datum: 06-11-2014
Naam: Ans van Trigt  
img

Mijn oom Harrie van de Ven (uit de Weverstraat). heeft ook korte tijd in café Torenzicht gezeten.


Datum: 29-08-2023
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Wat weten we het toch allemaal goed? Maar om de zaak nog eens wakker te maken: de zoon Arnoud van Empel is achter in die grote schuur, of fabrieksche, genoemd een zaak begonnen in roestvrijstalen keukens voor de horecabedrijven, vooral Chinees-keukensopbouwen. Ook was hij altijd bezig met het bedenken en uitvinden van mogelijke machientjes voor de horeca.