EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21133

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Treurenburgstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, Montessori Ks Villapark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Montessori kleuterschool

Beschrijving

Kleuterschool Maria Montessori Villapark 1950-51. Achterop de foto stonden de volgende namen (3 personen waren onleesbaar, wie weet ze?): Netty Paaijmans, Marian Smulders, Anke Bol, Lies Smulders, Els Schellink, Wilbert Sigmans, Sally (of Selly) Schilders, Bep Tra (?), Joseph Swinkels, Ineke Bol, Jacques Vredegoor, Bart Wiegant, Rudi Simmer, Peter Simmer, Gonneke Vink (?), Simone Peeters, Paul Pilgram, Annemie Sigmans, Frits Swinkels, Marie Thérèse van der Schoot, Ineke Ragas, Giel Rompen, Erik Wiegant, Matty Vliegenberg, Willem Dirk Plas, Arno Schoenmakers, Huib Vredegoor, Marijke Vogels, Henk Simmer, Joey van Boxtel.


Geplaatst op

21-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2009
Naam: Erik Wiegant  
img

Mijn broer, Bart Wiegant, is de jongeman links beneden (met aan de voorzijde gekruiste galgen aan de broek). Hij kijkt nogal verbaasd, niet geheel ongelijk aan mijn gezichtsuitdrukking. Ik zit schuin rechts achter Bart


Datum: 17-11-2009
Naam: Peter Pilgram  
img

Het manneke met het matrozenpakje is mijn broer Paul, die als derde kind de Montessori bezocht. Mijn zus Anneke en ikzelf waren hem eind jaren veertig al voorgegaan (mere Vincentia en juffrouw Lenie van Hout)


Datum: 17-11-2009
Naam: Theo van den Dungen  
img

Matty Vliegenberg is de jongen met de "bretels", staande op de tweede rij van onder, vierde van links. Hij woonde in de A.van Diepenbeeckstraat, ongeveer in het midden van de straat,rechts naast het gangetje. Hij had een grote zandbank achter het huis en een schommel in het deurkozijn van de schuur (pijnlijke herinneringen). Veel gegraven in die bewuste zandbank; het doel was steeds: het bereiken van het grondwater-niveau. Stond je eenmaal met je enkels in het water, dan werd de kuil weer dichtgegooid; missie volbracht. Goede herinneringen aan deze straat,maar ook deze zal binnen afzienbare tijd worden gesloopt in het kader van de nieuwe opzet van Lakerlopen


Datum: 19-10-2010
Naam: Leny Peters  
img

Het jongetje naast het jongetje in het matrozenpakje heet Huber Peters, toen Hubertje.
Hubertje was mijn broer. Het was het eerste jaar zonder de zusters. De Franse zusters waren toen al weg. Was de eerste keer met leken, naderhand kregen wij daarvoor in de plaats Ursulinen en daarna Heilighart Zusters van Tilburg, maar dat was veel later .Mijn broer Huber zat bij Juffr.Anki. Het was Juffr.Anki voor en na, hij was weg van haar.
Leny Peters


Datum: 02-08-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het jongetje midden onderin, 4e van rechts, met het horizontaal gestreept truitje is volgens mij Arno Schoenmakers. (Toen nog wonende op de Tongelresestraat 122)


Datum: 04-06-2012
Naam: Trix Simmer  
img

Wat een leuke foto. Inderdaad staan er 3 broers van mij op. Op de onderste rij, tweede van rechts is inderdaad onze Henk en de zesde van rechts is onze Luud en daarnaast (links) onze Peter. Ik heb nooit geweten dat zij alle drie in dezelfde klas zaten.


Datum: 05-05-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Als mijn twee neven, Bart en Erik Wiegant op deze foto staan zoals aangegeven, dan zouden ook mijn twee broers, Willy en Frans Langenhuysen er op moeten staan. Zij zijn met Erik en Bart Wiegant opgegroeid dus denk ik dat ze ook tegelijkertijd naar school zijn geweest. Ik kan ze echter niet uit de foto halen?