EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3678

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Treurenburgstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Jeanne d'Arc ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
ULO school Jeanne d'Arc.

Beschrijving

De ULO school Jeanne d'Arc op de hoek van Treurenburgstraat en de Kwartelstraat. (RHCe 0004055)


Geplaatst op

29-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-05-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Boven was de ULO school maar beneden was de basisschool, links van de deur was de lerarenkamer en rechts meteen naast de deur de klas van juf Moubis, dan de klas van juf Schouten en dan de 6e klas van zuster Louise. Ik heb in al deze klassen gezeten.


Datum: 18-08-2006
Naam: Greetje v Beek  
img

Ik heb zelf ook op deze basisschool gezeten en ken juf Schouten en zuster Louise ook. Er waren in mijn tijd ook nog juf Crijns, juf V.d. Berg, zuster Emma, juf Van Lent en ook zuster Martha, die handwerkles gaf. Wij woonden zelf op het Rembrandtplein en dat was twee keer per dag heen en weer een behoorlijk eind lopen. Ik ben er wel altijd met plezier naartoe gegaan. Je wordt er wel weemoedig van als je nu door de 'Treurenburg' rijdt en er niks meer van terugvindt.


Datum: 01-11-2006
Naam: Maria Hack  
img

Ik heb eveneens op deze basisschool gezeten bij juffen Moubis, Schouten, Van Lent en Houben en uiteraard zr. Louise. Maar volgens mij zaten er 2 basisscholen, nl. Angela-school en de ???? van zr. Louise. Heeft iemand toevallig ook op de naastliggende Montessorischool (kleuterschool) gezeten?


Datum: 30-01-2007
Naam: Thea Van Hoof Hendriks  
img

Beste Gerry, heb jij in de vijftiger jaren daar op school gezeten? Volgens mij heb ik bij jou in de klas gezeten. Jij woonde in de Mesdagstraat of Frans Halsstraat. Was jij niet bevriend met Marna Beekveld? Ik woonde op de Kempensebaan. Trouwens de andere school heette Ursulaschool.
<<< het antwoord kan wel via email, denk ik (Peter) >>>


Datum: 15-05-2007
Naam: Trix Simmer  
img

Wat leuk, deze foto en al die namen van de onderwijzeressen. Ik heb ook bij zuster Louise gezeten en volgens mij ook bij juffr. Moubis en juffr. Schouten. Bij zuster Louise moet rond 1954 geweest zijn. Ook ik heb op de Montessorischool gezeten. Vaag herinner ik me daar nog dingen van.
Ik woonde op de Tongelresestraat tegenover bakker Schoonhen.


Datum: 11-07-2007
Naam: Adje Janus (Lamers)  
img

Ik heb ook op deze school gezeten in de jaren zestig. Ik herken de namen zr. Emma, Crijns, Van Lent en zr. Martha. Ook was er nog een juf Wijn en juf Van Don. Ik was op het meisjeskoor in de Antoniuskerk en we zongen geloof ik een keer per maand voor de babies die op zondagmiddag gedoopt werden. Ik kan me niet herinneren wie de dirigente was, maar mijnheer Gruijthuizen bespeelde het orgel. Ook heb ik nog een jaartje op de Montessorischool gezeten in de klas van juf Nellie. Ik woonde in de Bosboomstraat in de kruidenierswinkel in het poortgebouw op de hoek van de Van Dijckstraat.


Datum: 31-12-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Je had inderdaad links in de Kwartelstraat (in hetzelfde blok zeg maar) ook de meisjesschool Sint Angela met aangrenzend het Ursulinenklooster Huize Sint Angela; de Montessori-school, die Maria Hack bedoelt lag "om de hoek" in de Fazantlaan, en in dezelfde rij stond toentertijd ook de Fröbelschool.
Ik heb op de Montessori-school gezeten, en bij zuster Johanna nog wel.


Datum: 31-12-2007
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Als verlaat antwoord op de vraag van Maria Hack: ik heb 1 jaar op de Montessori kleuterschool gezeten, seizoen 1955-1956. Ik heb er goede herinneringen aan, we fröbelden er vaak heel ijverig. Ik heb nog altijd een papieren gevlochten matje dat als postzegelbewaarmapje was bedoeld. Een minder goede herinnering heb ik aan een Sinterklaasfeest. Eén van onze klasgenoten moest gezien zijn slechte staat van dienst, getuige het grote boek, eigenlijk mee naar Spanje. Hij ontsnapte de dans slechts doordat de zak juist te klein was om hem te kunnen bevatten. Tijdens de hele scène was ik doodsbenauwd, omdat ook mijn staat van dienst niet vlekkeloos was.
Tijdens mijn lagereschooltijd heb ik in het reeds genoemde klooster van de Ursulinen vaak de mis gediend. De Ursulinen hadden buiten de eigen kapel in hun klooster, ook een aparte loge in het koor van de Antoniuskerk om de mis van zeer nabij te kunnen bijwonen. Zij konden vanuit hun klooster binnendoor deze loge bereiken.


Datum: 31-12-2007
Naam: Marjo Simons-van Leeuwen  
img

Ik heb ook op de basisschool gezeten, van 1957 tot en met 1963. De hoofdzuster was zuster Louise van klas 6. Ook zat ik bij zuster Emma, juf Moubis, Crijns, Houben, Schouten en Van Lent. Zuster Martha gaf handwerkles. Vond ik niet zo'n prettig mens. Destijds woonde ik op het Rembrandtplein en dat was best een eind lopen. Ik heb hele plezierige herinneringen aan deze school.


Datum: 11-03-2009
Naam: Vivian Leijendeckers-Pennings  
img

Dit is de school waar ik van 1975 tot 1979 heb gezeten. Het heette toen Mavo Jeanne D'Arc en was een gemengde school, dus zowel jongens als meisjes. Ik woon nu in Veldhoven en zie af en toe de heren Garenfeld en Wispelwey!


Datum: 24-07-2009
Naam: R.Gruijters.v.Vlerken  
img

Ik heb in de jaren 1949 t/m 1953 op de Mulo bij de Ursulinen gezeten. Die zijn eind schooljaar 1951 vertrokken. Daarna is er een andere orde, waarvan ik de naam vergeten ben, gekomen. De juffen V.d.Spek, Renders en Kruijtzer zijn daar les blijven geven. Het was een strenge Mulo, waar vooral hard gewerkt moest worden! Toch heb ik hele goede herinneringen aan de vier jaren, die de opleiding duurde.


Datum: 08-05-2010
Naam: C.Rutten  
img

Ook ik heb van 1944 t/m 1948 op de Mulo bij de Ursulinen gezeten. De onderwijzeressen waren inderdaad Spek, Kruijtzer en Renders en de mères Théresine en Béatrice. De laatste was de directrice. Een fijne school waar ik met veel genoegen aan terugdenk.


Datum: 16-02-2012
Naam: Lenny van Riel Bakermans  
img

Ook ik heb hier van 1966 t/m 1972 op de basisschool gezeten. Namen van leerkrachten klinken me erg bekend. Ook had ik nog les van Mien v/d Berg en juf Hartman. Toen ik in de vierde klas zat is deze lagere school verhuisd naar de jongensschool aan de Tongelresestraat.


Datum: 22-11-2014
Naam: Madeleine Simon van Swelm  
img

Ik heb in de jaren 58 - 62 op de ULO gezeten. Toen was zr Josine hoofd. Juffen V.d.Spek, Renders en Kruijtzer waren er nog en mw. Robben, juffr. Aarts, dhr. Wolters gym en later voor juffr. Aarts kwam juff. Van Rooij. Jammer, heb nooit foto's uit die tijd gezien.


Datum: 11-05-2018
Naam: Hennie van den Boomen  
img

Ik heb ook op die school gezeten. Heeft iemand nog foto's van het jaar 1957-1958?