EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2094

Bijdrager:

Jaar:

1899

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Van Dissel / Van den Briel & Verster / Gebr Bisdom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gebroeders Bisdom

Beschrijving

Een brief van Linnenfabriek Gebroeders Bisdom met een ondertekening van de Firma v.d.Briel en Vester. De tekening is duidelijk het complex dat we kennen als Linnenfabriek Van den Briel en Verster aan de Dommelstraat waarvan Bisdom (mede-?)eigenaar was. Het lijkt dat het bedrijf eerst de naam 'Gebr. Bisdom' heeft gedragen. Bron foto: RHCe / Atlantis


Geplaatst op

29-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Op mijn foto 9916 zijn inderdaad de namen van Gebr Bisdom te zien, maar wat mij opvalt is dat er een stuk van het gebouw af is, en dat er een nieuwe gevel is geplaatst, kijk maar eens naar de doorlopende metselvoegen. Hoe komt dit, vraag ik me af


Datum: 09-03-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Op de foto 9916 geef ik aan dat er verschil in de lengte van het gebouw Effenaar en het schetsje op het briefhoofd, liep de tramrail niet door de Tramstraat en stond het woonhuis van de weverij soms in de weg en is er daarom een stuk af gebroken?


Datum: 09-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Enkele misverstanden op een rij. Jouw foto is vanaf de Stationsweg genomen het briefhoofd geeft de situatie uit de Dommelstraat weer en niet vanuit de Tramstraat. Kijk eerst even naar foto 1957 daar zie de Effenaar vanuit de Dommelstraat. De op deze foto naar rechts lopende rails gaan naar de remise in de Tramstraat, in de Tramstraat zelf reed toen geen tram.


Datum: 10-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Waar je ook op moet letten is dat een ontwerper van briefhoofden een stuk artistieke vrijheid had dus waren die niet altijd waarheidsgetrouw.