EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20709

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Strijp, Café De Vlierhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tegenover de Kerk, Strijpsestraat 182-182A

Beschrijving

......


Geplaatst op

16-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Cafe"de Vlierhof" had in de 60/70er jaren als uitbater Ton Smits als ik me niet vergis, daarvoor zat hij in "het Putje" op de Schootsestraat. In die tijd kwam ik er regelmatig. In het Putje was achter de bar, over de hele lengte een aquarium (ik denk wel een meter ofe twee/drie). Het was een gezellig cafeeke waar veel jeugd kwam in die tijd.


Datum: 17-07-2009
Naam: Willem van der Sommen  

De uitbater heette Tonny van Dongen. Heel vroeger was De Vlierhof een bekend cafe in Strijp. Verschillende verenigingen hielden er domicilie. Het waren o.a. De Strijpse Harmonie, zangvereniging De Strijpse Kraaiers, Carnavalsvereniging De Vlierkolders,
Ook waren er regelmatig allerlei tentoonstellingen zoals die van de dahliaclub en vogelverenigingen. Ook werden de duiven er ingekorfd voor wedstrijden en moesten de ringen bij terugkomst op zondag bij de Vlierhof worden ingeleverd. Dus'n echt Strijps café.,


Datum: 17-07-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Inderdaad ik zit helemaal fout hij heette Ton van Dongen, de Ton Smits die ik voor heb had een restaurant op het Wilhelminaplein, waar later Cocneys Pride is gekomen.


Datum: 18-05-2017
Naam: Wim van Pelt  
img

In de jaren, dat ik lid was van postduivenvereniging "De Vliegeniers", van 1956 t/m 1969 was de uitbater Martien Borghouts.