EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1275

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Strijp, Café De Vlierhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café De Vlierhof

Beschrijving

Het café zoals dat al vele jaren op de hoek Doelenstraat-Strijpsestraat staat. Veel verenigingen hebben deze jaren hier hun onderkomen gehad, of hebben dat nog. Een ding is zeker, het café heeft reeds velen overleefd.


Geplaatst op

10-09-2005

Reacties:

Datum: 25-03-2006
Naam: John van Iersel  
img

In de vijftiger jaren was de Strijpse Harmonie hier thuis. Als er uitgerukt moest worden was dit café het verzamel- en aankomstpunt.


Datum: 01-08-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Hier hebben wij, mijn kameraden en ik, op veel zondagen na de preek, in de St. Trudokerk (want we moesten eerst kijken wie er de mis deed en preekte) menig potje getoept en gekat. En natuurlijk carnaval gevierd bij de Vlierkolders.


Datum: 01-08-2006
Naam: John van Iersel  
img

Ze noemden die Strijpse Harmonie vroeger ook wel het zat herremonieke. Het muziekkorps stelde niet zo veel voor maar de drumband die er voor liep was andere koek. Ik herrinner mij verschillende eerste prijzen met lof in de categorie uitmuntend of nog hoger! Veel muziekkorpsen waren jaloers op de Strijpse Harmonie en wilden wel ruilen. Zelfs de Philips Harmonie heeft eens overwogen om haar drumband met die van de Strijpse Harmonie te ruilen. Wat ik nog weet is dat deze drumband toen onder leiding stond van Ted van den Hurk, de tamboer-maitre was ene Van Doremalen en tamboers waren onder meer de broers Koos en Piet Sleddens, Peter van Breemen, Jan van Iersel, Bart Vonk, Frans Prinssen, Pauke Bruegel.


Datum: 28-09-2006
Naam: Wim van Pelt  
img

De Vlierhof was in de jaren 50 en 60 ook het verenigingslokaal van de Strijpse postduivenvereniging De Vliegeniers. Er werd voor de wedvluchten ingekorfd en na afloop werden de klokken gelicht om te kijken, wie de prijzen had gewonnen. Goede duivenliefhebbers waren in die tijd o.a. Tiny Verbaant, Sjef Pero, Frans de Haas, Gebroeders Verdijsseldonk, Theke Maas e.a.


Datum: 17-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

M'n moeder poetste hier 1x in de 2 weken. Uitbaters Ton en Riet hadden eerst café 't Putje aan de Schootsestraat, vlakbij die Protestantse Kerk. Als kind nipte ik hier voor t eerst aan een glas bier tijdens (natuurlijk) carnaval. Ook zocht ik op de ruwe vloertegels naar dubbeltjes, stuivers, kwartjes en af en toe een gulden! Leuke herinnering, en dan een frietje met frikandel eten een paar deuren verderop.


Datum: 09-02-2007
Naam: Piet de Jongh  
img

Bij de drumband van de Strijpse Harmonie zaten destijds ook nog Cor. Vreven, Peter Dirxs en Piet de Jongh (ikzelf). Wij zijn destijds inderdaad opgeleid door Ted van de Hurk. Ik ben nog in het bezit van een marspartij die hij zelf geschreven heeft.


Datum: 21-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Mijn opa Jan Pero heeft hier vele jaren geoberd. Eigenaar was toen Harry Brouwers. Opa is in 1956 gestorven.


Datum: 27-07-2014
Naam: Joop Mengde  
img

Ons vader was in de 50-er jaren voorzitter van de Vliegeniers en rekende op zondag de aankomsttijden uit. Hij wist bijna altijd de kreet "Herman, vat het een van mij" te weerstaan, als dat een keer niet lukte werd hij poepzat. Mijn broertje Jan noemde de Vlierhof vanwege de rook de Stinkewinkel. Ik kreeg vaak een dubbeltje voor de jukebox en draaide dan steevast Smoke gets in your eyes van de Platters. Wim: ons vader vloog ook goed met jonge duiven maar ons hok stond te nat. De Haas vloog goed omdat ie veul geld had.