EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2018

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk, hoek Kronehoefstraat. (2)

Beschrijving

In het hoekpand zit Gerton meubelshow, maar zat hier voorheen niet een firma Buijs? En jawel, al in 1975 werd hier en flitsapparaat geïnstalleerd. (RHCe 0002147)


Geplaatst op

19-11-2005

Reacties:

Datum: 14-02-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Meubelhandel Gerton had in 1975 een meubelshow zoals het spandoek zegt. Eerder zat hier meubelhandel J. H. Buis Boschdijk nr. 266, zaadhandel van Nistelrooij op 260 en de smid M. van de Ven op 254a.


Datum: 17-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

En een klein stukje verder zat er nog de Kwartjes kapper. Dat huis stond een klein beetje terug. Zijn vrouw kon er ook niks van. (Van knippen bedoel ik.) Beiden knipte meestal jeugd die allemaal met een bros naar buiten kwamen. Dat was helemaal kaal en een klein plukje aan de voorkant. foto 3522.
Tini, alleen maar reparaties? De winkel was op de Woenselse Markt. Achterom door de Trompstraat kwam je via een trap en een helling voor de fiets in de enorme werkplaatskelder.


Datum: 03-08-2006
Naam: Leo Laus  
img

Was naast de zaadhandel van Nistelrooij de sigarenwinkel van Melskens en de handwerkzaak van de Gezusters Seerden gevestigd ?? En naast een achterom voor de zaadhandel de drankenwinkel van een andere van Nistelrooij ??


Datum: 04-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Klopt allemaal Leo, want Melskens verkocht bij zijn knippen niet alleen frictionetjes maar ook tabaksartikelen. Gezien je opmerkingen ben je ongeveer van mijn leeftijd. Tussen de 75 en de 80 jaar. En ik moet je zeggen dat de naam Leo Laus mij niet geheel onbekend voor komt..... v.Galenstraat?


Datum: 06-08-2006
Naam: Leo Laus  
img

Wil, je schatting is iets te royaal uitgevallen: 67. Ouderlijk adres Benedictusstr.24 hoek Vredesplein.


Datum: 13-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

Er tegenover was een bakkerij Van Pelt, een slagerij en een klein Kruidenierswinkeltje, van Acht als ik het goed heb.


Datum: 13-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Tegenover Gerton / Buijsch woonde op de Boschdijk juffrouw van Acht, zij was mijn kleuterleidster op de Frobelschool aan de Boschdijk 1957-1959.


Datum: 13-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

En ook tegenover Buijsch zat de naaimachinehandel van Stover, dacht ik.


Datum: 13-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

Juffrouw van Acht was eerst lerares op de St. Elisabethschool. Zij was een aardige juffrouw, en geliefd door de hele klas. Ze kon heel goed vertellen.


Datum: 13-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Wat mij ook nog bijstaat is dat schuin tegenover meubelzaak Buis een naaimachinewinkel gevestigd was, met als eigenaren Leo en Joke Stever. Overigens was Leo een zeer bekend figuur in de Woenselse voetbalwereld, en een verdienstelijk voetballer en dan met name bij ESV en/of Woensel. Ik heb hun vaak mogen ontmoeten in cafe de Barrier op de Barrierweg, wat in die tijd ook hun stamcafe was.


Datum: 07-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Willem, dat waren Joke en Leo Stöver. Leo heeft tot na zijn zestigste jaar nog gevoetbald bij ESV. Ze waren beiden lid van de Bolhoedjes en kwamen destijds ook veel bij Jo Sauter in het café. Ik heb hen beide regelmatig ontmoet. Waren gezellige mensen die goed konden feesten.


Datum: 22-10-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Heb bij de dochter van Joke en Leo Stover, Lea, in de klas gezeten, op de St. Elisabethschool eind jaren 60 begin jaren 70.


Datum: 23-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Joke en Leo waren zelfs ere-lid van De Bolhoedjes en dochter Kitty, vroeger dansmarieke, is m.i. nog steeds een Bolhoedinneke.


Datum: 09-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Ja, ja de kappers van de Boschdijk. Mijn broer en ik zijn daar ook geweest. Er staat me iets bij van 15 cent voor kinderen. Kapper Brekelmans uit de Spinnerstraat vroeg eens aan mij waarom we niet meer bij hem kwamen. Mijn vader had er ons naar toe gestuurd toen hij van de prijs hoorde. En het was er zo druk! Ik zag daar zelfs onze neven die helemaal op de fiets uit Aalst kwamen om zich daar te laten kortwieken.
Uiteindelijk mochten we toch weer terug naar ons oude vertrouwde adres 3 deuren verderop!


Datum: 03-02-2007
Naam: An van de Ven  
img

Gerton was eerst Buijs, er was ook een rijwielhuis van Janssen van Nistelrooy zaadhandel, die drankenhandel was van der Linden, en dan woonden er ook nog de dames Seerden. Die zijn later naar de overkant verhuisd. Aan de overkant was de winkel van Piet van Acht. Slagerij Sliepenbeek, Van Pelt met brood en banket. Dan het Woensels Koffiehuis. In de winkel van Sliepenbeek is later Stöver Naaimachinehandel gekomen. Sliepenbeek is later verhuisd naar de Marconilaan.


Datum: 14-03-2007
Naam: Jack Sliphorst  
img

Volgens mij is deze foto niet van 1975, de auto links naast de ANWB-paal is een Mazda 626. Deze werden pas vanaf 1979 gefabriceerd. Dit als bevestiging van het verhaal van de heer van Hoof.


Datum: 09-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Aansluitend richting stad woonde en werkte smid van der Ven wiens zoon Jan een klasgenoot van mij was. Er tegenover woonde Raymond Dumoulin omstreeks 1942 voorzitter Hockey Club Oranje-Zwart.


Datum: 08-10-2007
Naam: Dorthy Swevels-van Mol  
img

Tegenover Buijs woonde ook de dames van Leeuwarden. Een van die dames was onderwijzeres op de St.Elisabethschool. Ze gaf toen les aan de vierde klas. Zij was een fijne onderwijzeres.


Datum: 08-10-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ik herinner mij jufrouw Van Leeuwarden ook nog, een lieve en zachtaardige, al wat oudere dame, vergeleken met juffrouw Van Vroonhoven, deze was een kreng.


Datum: 08-10-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Ook ik heb goede herinneringen aan juffrouw Van Leeuwarden, ik zie haar nog zitten met haar knotje en haar vriendelijke lach. Ik heb bij haar in de 4e klas gezeten, dit was volgens mij toen een klas samen met de 5e klas.


Datum: 12-06-2009
Naam: Loes Schillemans  

Ik heb bij mw van Leeuwarden in de klas gezeten, er hingen allemaal tekeningen aan de wand, volgens mijn herinnering allemaal door haar getekend. Het was inderdaad een fijn mens (zeggen we nu !, toen vonden we haar saai ). Ik herinner me ook nog de hoofdnon Pascalia en nog eentje Virginie (beter allebei vergeten, beetje van het gefrustreerde soort). Zuster Alena van handwerk was heel lief, ze was ook de modernste, bij haar ging als eerste het hoofdkapje naar achter en ze was ook de eerste in gewone kleren! Petra van den Heuvel hadden jullie een lampenzaak?


Datum: 12-06-2009
Naam: Petra van den Heuvel  
img

Wij hadden vroeger inderdaad een lampenzaak, deze was in de Edisonstraat.


Datum: 20-08-2009
Naam: loes schillemans  

Dan heb ik met jou in de klas gezeten, tijden vliegen. bah


Datum: 28-12-2010
Naam: Els Leijssen- van Genechten  
img

Ik heb en bij Juffrouw van Leeuwarden en bij juffrouw van Acht in de klas gezeten, Jufrouw van Acht moest tante zeggen tegen juffrouw van Leeuwarden. Allebei schatten van mensen, dat vond ik toen ook al. Juffrouw van Leeuwarden had inderdaad alle tekeningen zelf gemaakt en het waren geschiedkundige tekeningen. Mijn oma woonde het eerste huis naast Buijs op de Kronehoefstraat. Ik kan me ook alle zaken herinneren die in de mails genoemd zijn. Leuk.


Datum: 27-10-2011
Naam: Kitty Hagen Stover  
img

Loes Schillemans ik was bevriend met Joke, dat weet je nog wel denk ik. Lea ken je ook wel maar die is 3 jaar geleden overleden.


Datum: 09-11-2011
Naam: Loes Schillemans  

Ik ken je inderdaad Kitty, ik had het gehoord van Lea (het is toch even slikken als ze je zoiets vertellen). Ik weet nog dat jullie de badkamer buiten het huis hadden en een klein zaaltje of barretje ? waar (als ik mij goed herinner) ook wel eens een fuif gehouden werd. Elly en Gerry van de Ven, en Netty (Brouwers ?) van mijn leeftijd, die is later verhuisd naar Vlokhoven, klopt dit? Dat is lang geleden. Ik woon inmiddels al weer een jaartje of 14 in Belgie,


Datum: 11-07-2015
Naam: Peter de Wit  
img

Hoe is het eigenlijk afgelopen met de "Wilkibar", een cafeetje even verderop van meubelhandel Gerton?


Datum: 11-07-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

In het adresboek van 1970 vind ik de Wilkibar op Boschdijk 282. Dat is wel ietsje verderop, op de hoek van de De Ruyterstraat, zie foto 4438


Datum: 11-07-2015
Naam: Peter de Wit  
img

Dank Tini!.
Later (ik liep er altijd langs toen ik nog naar school ging) zo rond mijn 17 jaar kwam ik er regelmatig binnen met mijn vrienden. We speelden biljart en we lieten de jubox spelen. De eigenaresse en de dochter en de vader van de eigenaresse zitten bij mij nog in het geheugen. Ik meen dat het cafeetje bij een der renovaties werd afgebroken. In welk jaar dat was weet ik niet meer maar ik denk zo rond 1970.