EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3974

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kronehoefstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Kroonhoef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij de Kroonhoef.

Beschrijving

Deze pentekening kwam weer eens te voorschijn uit mijn mappen van Eindhoven. Hij was uitgegeven door de Centrale Volksbank-districtskantoor, Kronehoefstraat 20, Eindhoven. De Hoeve was gebouwd in 1700 en gesloopt in 1928.


Geplaatst op

28-04-2006

Reacties:

Datum: 28-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dit was Klein Kroon op de hoek van de Kronehoefstraat Boschdijk. Voordat daar Vlemminx kwam.


Datum: 28-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn optiek, heeft op de hoek de firma Buys gezeten en aan de andere kant van Hapert. Waar was het dan? Tussen van Hapert en de Kronehoefstraat was nog wel een weiland in mijn jeugd. t.o. Texaco.


Datum: 28-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Wil wat zat daar voor Buys? Een cafe? Van een Wielrenner? Vertelde jij me dat niet?


Datum: 04-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Kom op Wil zie de kans voor open doel die ik je op 28 april 2006 bood.


Datum: 04-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het huisje op de Kronehoefstraat was van v.Kruchten Dat huis stond juist op het eind van de muur van de fraters. Maar de weilanden waren van een boer die er woonde waarvan ik de naam niet meer weet. Je moet maar eens gaan vragen bij de oude voetballer van P.S.V. Hij woont t.o. het trapveldje in de Weteringstraat. Die heeft er zijn hele leven gewoond. Hij zal nu in de 80 zijn. Dus bij jou om de hoek Hans. Ik weet nog wel dat Scholte (de biljarter) nog gefietst heeft.


Datum: 09-11-2006
Naam: Jan Heijink  
img

Als er 'n hoosbui was geweest renden we altijd snel naar het huis van v.Kruchten, want dan stond daar gegarandeerd 'n halve meter water. Wil, bedoel je met die voetballer mischien Joop Oomens, die ook bij EVV gevoetbald heeft? Mijn broer keepte destijds ook bij EVV. Wij woonden in de St.Petrusstraat. De boer die achter van Kruchten woonde was dat niet boer Hoogen?


Datum: 09-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik geloof dat ik je broer wel ken. Dat is toch Willie Heijink de bekende keeper van P.S.V. Bierings uit de Weteringstraat is de persoon die ik bedoel, maar jij weet het natuurlijk ook wel aan je commentaar te zien.


Datum: 21-11-2006
Naam: Jan Heijink  
img

Bij nader inzien is dit toch niet het huisje van v. Kruchten want dat stond er in ieder geval in 1952 nog wel.Het was volgens mij het laatste huisje van 'n rijtje oude huisjes waar ook 'n snoepwinkeltje was. (v.d. Water?) Waar wij 2 dubbelzoutjes kochten voor 1 cent en ook bakkesvols, ik meen 2 voor 'n stuiver.