Fotonr.: 19516
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1929
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Emmasingel
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Drukkerijen |Snep en Van Piere

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Snep en Van Piere

Beschrijving uit de Katholieke Illustratie van april 1929: "de panden van den Emmasingel no 3 en 5, die, in verband met het vernieuwen van den voetbrug over den overweg die thans tot over de Emmasingel zal worden gebouwd, door de gemeente zijn onteigend en zullen worden gesloopt" Op foto 298 zien we in 1911 dat in dit pand de zijdenhoedenfabriek is gevestigd van H. Thijs & Zoon. Op deze foto, 18 jaar later, zit hier Drukkerij Snep & van Piere. Dit artikel uit de K.I. vermeldt evenwel de aanstaande sloop van het pand, vanwege de verlenging van de voetgangersbrug over de overweg.
Geplaatst op 12-04-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-05-2005
Naam: M Gosgerbo img

Wat staat er nu. Vanuit welke hoek is deze foto gemaakt? Vanuit de Keizersgracht? ===Nu begint hier ongeveer de Nieuwe Emmasingel. De voetgangersbrug over het iets verderop gelegen spoor wilde men verlengen en ook over de langs het spoor lopende weg laten gaan, zodat voetgangers ongehinderd aan de Woenselse kant konden komen. Overigens lag het spoor toen waar nu ongeveer Bijenkorf en de nieuwe Mediamarkt staan. red.===


Datum: 03-06-2005
Naam: Frans

Op 25 februari 1918 richtten de heren Snep en van Piere de drukkerij op zoals hierboven op de foto te zien is. In 1923 kwam Cor de Zeeuw de directie versterken. Hij nam het economische gedeelte voor zijn rekening en kreeg ook de leiding van de drukkerij. Voor zover mij werd verteld heeft Cor de Zeeuw de drukkerij later overgenomen en de naam gewijzigd in Drukkerij de Zeeuw.


Datum: 03-07-2007
Naam: Leo Van DeVen - Canada img

Frans, zover ik weet had Cor de Zeeuw een drukkerij in de Columbusstraat toen drukkerij Snep en van Piere nog bestond maar dat was niet op de Emmasingel. Ik weet helaas op het moment niet waar dat dan wel was.


Datum: 11-08-2007
Naam: Geke van der Veeke=Savenije Groningen img

Eind jaren 50 heb ik op het kantoor van Drukkerij de Zeeuw gewerkt. Cor de Zeeuw was mijn baas. Voor zover ik weet heette het toen drukkerij de Zeeuw v/h Snep en van Pierre. Volgens mij was dat aan de Broekseweg. Achterin de gang was naast de drukkerij nog een houtzagerij gevestigd?


Datum: 17-11-2007
Naam: Jan van der Meulen

Snep en van Piere drukte o.a. de Duivenbode. Van hier verhuisden ze naar een alleenstaand pand op de Fellenoord. Op de Kleine Berg was een duivenvereniging met oa. Hr de Hollander als bestuurslid in café De Voetbal gevestigd met de Zeeuw als exploitant. De directeur van Snep en van Piere was o.a Hr de Zeeuw, mogelijk een familielid van Café de Voetbal. Overigens heeft in het pand van Snep en van Piere op de Emmasingel ook niet de Fa Verheyen gezeten, die na het bombardement op de Demer Philips enz lange tijd op de Zwembadweg heeft gezeten in het pand van tegelhandel Isphording?


Datum: 13-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

De naam Snep ken ik uit de verhalen van mijn ouders. Maar niet als drukkerij. Zij gingen altijd dansen bij "Snep", ik dacht op de Markt. Weet iemand hier iets meer van?


Datum: 13-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Commentaren stonden bij een foto van deze afbeelding geplaatst in mei 2005. Deze afbeelding is vanwege de slechtere kwaliteit verwijderd.


Datum: 14-04-2009
Naam: Kees van der Hoeven img

Wat is het bouwseltje op de foto, half op de weg, half op het trottoir?


Datum: 14-04-2009
Naam: Jan van der Meulen

Deze foto is genomen uit de richting van het toenmalige spoor. Op deze plek is thans ongeveer de toegang tot de Nieuwe Emmasingel, terwijl dit gebouw waarschijnlijk ook nog een klein stukje van de Admirant heeft.gebruikt voordat de Admirant werd gebouwd. Op deze plaats heeft ook nog de bekende fotograaf Coppens zijn atelier gehad alsmede de fa Jan Verheyen ( modes ??? ) die later na het bombardement van 6-12-1942, naar ik meen te herinneren op de Zwembadweg heeft gezeten in het pand van Isphording , die o.a. een tegelhandel ter plaatse had. Ook dacht ik dat Jan Spoorenberg zijn hoge hoeden daar fabriceerde. Nog meerderen hadden ter plaatse hun negotie . Wie weet ????


Datum: 01-02-2010
Naam: J de Zeeuw img

Willem Snep en van Piere hadden samen Drukkerij-Binderij Snep en Van Piere. Nadat van Piere stopte heeft Cor de Zeeuw ergens in het eerste kwart van de 20e eeuw zijn plaats ingenomen. In 1927 is Cor T. de Zeeuw, toen secretaris van de postduiven Concours Commissie Eindhoven CCCE), begonnen met een clubblad voor de CCE. Hierin werden de wedvluchtuitslagen opgenomen en berichten van de CCE en van de verenigingen die de CCE vormden opgenomen. Dit was zo'n succes dat het blad na enkele jaren werd omgevormd tot een postduivensport weekblad voor geheel Zuid Nederland. In de rest van Nederland verscheen het weekblad de Postduiven van G.J.D.Mingelen uit Assen.
Na de tweede wereldoorlog heeft de Nederlandse Postduiven Organisatie een Orgaancommissie aan het werk gezet met als doel om Cor de Zeeuw en Gerard Mingelen te bewegen samen te gaan en een landelijk weekblad voor de Nederlandse Postduivensport uit te geven. Zij slaagden in hun opzet en vanaf 1948 verscheen Neerlands Postduiven Orgaan, het officieel Orgaan van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Gerard Mingelen verhuisde naar Eindhoven en samen met Cor de Zeeuw voerde hij de redactie. Het weekblad werd gedrukt bij Drukkerij Snep en van Piere. Cor de Zeeuw was dus mede-eigenaar van Drukkerij Snep en Van Piere en van Neerlands Postduiven Orgaan.In die tijd was de drukkerij gevestigd aan het begin van de Kruisstraat in Woensel. Later is de drukkerij verhuisd naar de Columbusstraat, een zijstraat van de Broekseweg. Toen men daar weg moest werd aan de Nieuwe Fellenoord een nieuwe drukkerij gebouwd.
Cor de Zeeuw was een vooraanstaand organisatieman. Hij heeft onder andere deel uigemaakt van het bestuur van de Zuid Nedelandse Bond, was keurmeester en examinator van de Nederlandse Groep van Keurmeesters en gaf na de Tweede Wereldoorlog door het hele land op verzoek voorlichtingsavonden onder andere over kampioenschapstelsels en snelheidsberekeningen voor wedvluchten. Hij was ook de initiatiefnemer van het eerste grote nationale concours vanuit het Spaanse St. Sebastian, een plaats net over de Franse grens achter de Pyreneëen. Na twee jaar brak de Spaanse burgeroorlog uit waardoor de duiven Spanje niet in konden. Om die reden werd toen gekozen voor St.Vincent, net voor de Pyreneën, zo'n 1010 km van Eindhoven. Deze nationale wedvlucht wordt nog steeds elk jaar gehouden.


Datum: 02-02-2010
Naam: Lieke Slegers img

Voor drukkerij Snep en van Piere, zie ook foto 3106.