EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18562

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

613 Engelsbergen

Straat:

Willem de Rijkelaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Gemeentelijke HBS / GLE / GSG

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
GLE HBS-5Aa

Beschrijving

Bovenste rij vlnr: Henny van Lieshout, Max Have, Ad van Empel, Carla Mader, dhr. P.Nijssen(leraar Engels), Ans van Dam, René Dietrich, Ron(ny) Hernaus, Hans Akkerstaf. Zittend vlnr: Grietje ten Cate, Hank Wesselink, Stan Mooy, Susan v/d Spek, Henri Aarts, Ida Aalbers, Sjoerd Bloemkolk, Hans Maas.


Geplaatst op

23-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mooi Ron, die foto van vroeger. Ben jij de broer van Eric? Volgens mij zat jij dus bij scouting St. Jan de Doper. Of was dat Eric op foto 9343?
Is allemaal al zo lang geleden allemaal. En hier zie ik dus Stan Mooy, wat nu een collega van me is en een fanantiek sixties-liefhebber. Hij was destijds (en nu weer dus) grote fan van Mickey Finn, een band die net weer twee jaar geleden in de originele bezetting bij elkaar is gekomen, heeft opgetreden bij Back to the Sixties 2007 en weer als groep is doorgegaan.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Ik ben inderdaad de 3 jaar oudere broer van Eric en ben op foto 9343 helemaal rechtsboven te zien. Stan woonde destijds in de v.Wassenhovenstraat (aan de andere zijde van de Geldropseweg ter hoogte van het Witte Dorp) en had veel belangstelling voor de politiek, net als de huidige burgemeester van Eindhoven die in de parallelklas zat. Is hij daarin verder gegaan? Doe hem de groeten.
Uiteraard ben ik ook een kind van de sixties en liefhebber van die muziek. Destijds bezocht ik The Phantoms en The Vaillants in de (beruchte) Poort van Kleef, The Ryes Brothers (Broertjes Roggen) in het Zolderke a/d Gerardusplein en ook The Counselors bij "de Paulus" (Boschdijk)


Datum: 24-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ron, mag ik je dan aanraden om eens te kijken op de website dan zul je versteld staan van wat er de afgelopen jaren in Eindhoven heeft plaatsgevonden in de maanden december. Klik in het menu eens naar foto's, en zoek het tabje "iets gemist" eens op. Verder staan er leuke herinneringen aan het Zoldertje (zo ook de Krans in Tongelre) onder het tabje "zaaltjes" en The Valiants, ja die waren afgelopen december op het podium. The Rye Brothers vind je ook terug onder tabje "bands". Je weet niet wat je meemaakt, één grote Eindhoven-reünie, net als hier op Eindhoven in beeld.com. En als het gaat om scouting St. Jan de Doper, daarvan probeer ik ook nog wat foto's los te krijgen hier en daar want ook ik was daar welpenleidster en mijn jongere broer scout bij Han Mejan, iets later dan jullie allemaal, in de tijd van Verkooijen, Smits, van Dijk etc.
Van mijn welpjes heb ik helaas niets.
Memories in de vorm van foto's, brieven, lidmaatschapskaarten etc. m.b.t. The sixties zijn welkom op hierboven genoemde website.
Scouting, buurt in Tongelre en school natuurlijk op www.eindhoveninbeeld.com En als ik Stan zie zal ik hem zeker groeten. Ergens in april zie ik hem zeker in Son waar Mickey Finn optreedt. En jullie Eric maakte voor mij ooit een prachtige tekening van Boudewijn de Groot, in de tijd dat we nog op de lagere school zaten.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Marijke, bedankt oor de doorverwijzing. De door jou genoemde site heb ik inmiddels bij mijn favorieten gezet. Ik heb inmiddels wel begrepen dat jij een 'Big Watcher' bent op deze EiB-site t.a.v. gebieden die raakvlakken vertonen met mijn interesses. Via een persoonlijke mail kom ik binnenkort hierop terug.