EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8212

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

613 Engelsbergen

Straat:

Willem de Rijkelaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

ROC / Summa College Kempenpoort

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kempenpoort / ROC.

Beschrijving

Fraai gelegen langs de Gender.


Geplaatst op

28-12-2006

Reacties:

Datum: 28-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Deze aula is het restant van het oude GLE welk is gebouwd ter vervanging van het oude GLE-gebouw aan de Julianastraat vanaf de Mauritsstraat naar het Wilhelminaplein


Datum: 02-10-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik heb er tussen 1971 en 1995 (toen de Gemeente Eindhoven de pijp aan Maarten gaf) met ongelooflijk plezier les gegeven; met name omdat er in de beginperiode vrijwel alle docenten nog waren van wie ik ooit les had gehad(tot 1977 GLE, tot 1995 GSG). Toen Kempenpoort ons overnam (later ROC) bleef er door aanbouw en interne verschuivingen weinig van het origineel over. Ook hier moest schoonheid het onderspit delven tegen de nuttigheidseisen van het MBO-instituut. De MAVO-HAVO-VWO afdeling verdween vervolgens uit het gebouw en vestigde zich in de Habsburglaan, waar de Nuts- PA (voormalige Nutskweekschool) voordien zat. Spoedig daarna verdween de VWO-poot en uiteindelijk is de MAVO(VMBO-T)-HAVO als Montessori College verdergegaan.
Zo was Eindhoven in korte tijd twee vaandeldragers van het openbaar en bijzonder neutraal onderwijs kwijt. Ouders die in dit gedeelte openbaar voortgezet onderwijs zochten, moesten voortaan naar het GSW, achter in Woensel! Geen schoonheidsprijs derhalve voor de gemeente Eindhoven.