EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18308

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Dommelbruggen

Onderwerp 3.:

Dommelstuw, Dommel/Afwateringskanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sluis Hanevoet

Beschrijving

Dit is de sluis in Hanevoet, dezelfde sluis als van de foto 17011. Ze zijn de Dommel aan het renoveren, er komen allemaal kronkels in zodat de ijsvogel er weer kan gaan broeden.


Geplaatst op

29-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Vanaf de Achelse Kluis is men begonnen de Dommel de vrije loop te geven. Met een kunstmatige dam werd het water tegengehouden. Nadat men de obstakels had verwijderd zocht de rivier weer zijn oude bedding op, zodat het landschap, door de vele kronkels van de rivier met de nodige lussen, aanzienlijk mooier is geworden. Onze Zuiderburen hebben ook beloofd de nodige maatregelen te nemen tegen de vervuiling door lozing. Door de schiereilandjes gevormde natte plaatsen, daarvan gaat de vogelstand zeker profiteren.


Datum: 30-12-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En datzelfde hebben ze ook met de Tongelreep gedaan en in sommige gevallen extreem, maar tegelijkertijd heel mooi. Je zou het riviertje daarvoor eens moeten volgen vanaf de Dommelvallei naar Valkenswaard. Achter de Eindhovensche Golf is ie dan op zijn mooist en is vorig jaar gereed gekomen en is daar alleen te voet of met de mountainbike te volgen.