EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18220

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Sinterklaas

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sinterklaas in de Paul Krugerlaan (2)

Beschrijving

Nu zien we de andere kant van de Paul Krugerlaan dan bij foto 17099.


Geplaatst op

18-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2008
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Rieky Brekelmans met haar broer Joep en dan kregen we van die lekkere rode sterappeltjes.


Datum: 19-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

.... en zo'n dichtgevouwen papieren zak met wat snoepgoed erin. En natuurlijk altijd op de foto zoals hier. En wie was dat schatje met die grote strik in haar haar op de voorgrond? Mocht die niet op het paard of was die al geweest? Soms was dat best zielig, dat onderscheid van wie wel en wie niet. Was tevoren afgesproken en betaald dus als ouders het zich niet konden veroorloven om de kinderen op de foto te zetten op het paard, dan werd je dus gewoon overgeslagen en kon je alleen maar toekijken. Ik denk dat ik er zelf toch niet zo over heb nagedacht, hoewel ik er zelf dus nooit heb opgezeten. Vond het prachtig als andere kinderen dat wel mochten. Ik dacht dat het toeval was en dat dat geluk mij gewoon nooit te beurt viel.


Datum: 20-12-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Moest je dan niet lid zijn van de speeltuinvereniging en ook betalen natuurlijk? Ik weet nog dat ik er op mocht, maar geen foto heb. Nu is dat jammer, maar mijn kleinzoon is in de Brabis erop geweest, daar komt hij ook nog.


Datum: 20-12-2008
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Dimphie,wat is de Brabis? Ik heb het nu al verschillende keren gelezen maar tast in het duister.


Datum: 20-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Brabis is een straat in Tongelre, die nog niet bestond in onze jeugd. Eigenlijk ligt die straat in voor ons "ouw Tongelre". Ligt ergens bij de Wolvendijk dacht ik.
En hoe kan dat nou dat ik nog nooit op dat paard heb gezeten? Wij waren WEL lid van de speeltuin waarvoor elke week de contributie werd opgehaald aan de deur. Misschien durfde ik niet, maar kreeg ik wel die papieren zak met snoep, want die herinner ik me wel.


Datum: 20-12-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

De Brabis is de wijk achter de Loostraat, daar woont ons Ria en volgend jaar mag haar kleinzoon er ook op want ze is nu ook oma geworden.


Datum: 20-12-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

De Brabis is de straat/woonerf die je, komend vanaf het centrum, vanaf de Wolvendijk rechts indraait als je naar bloemenhandel Magendans gaat. U weet wel, bekend van de markt. Je kunt ook naar Johan van Tuijl gaan, u weet wel, bekend van de vroegere Shadows Tribute Band. Voor de vroegere autohandel Prominent dus effe rechtsaf: da's de Brabis!


Datum: 21-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Johan van Tuyl, vroeger The Shadows Tribute Band inderdaad. Nu samen met zijn broer Francois de Eindhovense The Sixties Tribute Band, kortweg TSTB, een viermansformatie die de muziek uit de 60's op authentieke wijze ten gehore brengt. Om een zo breed mogelijk publiek te vermaken bestaat het optreden van TSTB uit de bekendste instrumentale nummers van The Shadows en klassiekers van Cliff Richard, Elvis Presley, Roy Orbison, The Everly Brothers, Chuck Berry en anderen. Bij ieder optreden ontvangt TSTB steevast laaiend enthousiaste reacties van het pubiek. Alles over muziek uit de jaren zestig en over de bands vind je op de website . Back to the Sixties Eindhoven, een evenement dat is ontstaan uit Eindhoveninbeeld.com en al met succes drie jaar achtereen is gehouden.


Datum: 21-12-2008
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Dank je wel; weer wat wijzer geworden.


Datum: 21-12-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

En Tonnie van den Boomen woont daar ook. Hij heeft onlangs zijn derde boek geschreven over Tongelre, "Tongelre nog an toe". Ik ben het aan het lezen, ben nog niet halverwege maar ben toch weer heel wat wijzer geworden.


Datum: 21-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En nog wat meer wetenswaardigheden Rieky, de broertjes Van Tuijl, die goeie muzikanten weet je wel, waar we het hierboven over hadden die woonden vlak bij jou vroeger, in de President Steynstraat.


Datum: 21-12-2008
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Zo'n foto heb ik ook nog ergens, alleen vond ik het niet zo leuk op het paard, of misschien was het sinterklaas.


Datum: 06-04-2009
Naam: Leo Brekelmans  
img

Ik weet wel wat over Tongelre, maar had nog nooit van Brabis gehoord. Tonnie van den Boomen ken ik wel. Ze hebben even de café de Koppel gehad met Trejan zijn vrouw, later ben ik Tonnie nog ooit tegengekomen na zijn café. De Koppel was een bekend café in Tongelre, en we hebben er heel wat tijd versleten.
Ik weet ook nog dat Tonny van den Boomen twee boeken heeft gemaakt over Tongelre. Er stonden veel oude foto's in over Tongelre, van ver voor de oorlog, maar ook erna. Het zou leuk zijn als er een boek uitkwam van foto's van mijn zuster en broer. Ik hoop dat Tonnie van den Boomen dit leest en er over nadenkt om oude foto's van de vijftig en zestig jaren te vinden.
<< Intussen kun jij misschien het derde boek van Tonny van den Boomen gaan lezen:  "Tongelre nog an toe" (nog niet zolang geleden verschenen).  (red.) >>


Datum: 06-04-2009
Naam: Hennie Peels  
img

Voor de boeken van Tonny van den Boomen moet je maar eens kijken op de website www.roodenboom.nl


Datum: 07-04-2009
Naam: Leo Brekelmans  
img

Bedankt Hennie Peels, ik wist niet dat er een derde boek uit was.


Datum: 27-06-2017
Naam: Leo Brekelmans  
img

Wil Tonnie van den Boomen reageren op mijn zus, Rieky Brekelmans. Zij is naar zijn derde boek op zoek. Ze wil het heel graag hebben. Je moet maar zeggen wat de kosten zijn.