EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16390

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jozefschool, Tongelre, 6e klas, 1961

Beschrijving

De 6e klas meisjesschool St. Jozef, Paul Krugerlaan in Tongelre, met o.m. juffr. V.d. Kerkhof.


Geplaatst op

20-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Leuke, duidelijke foto. Meisjes zijn allemaal net iets ouder dan ik ben. Toch herken ik de gezichten allemaal, maar kan er alleen niet meer alle namen bij bedenken. Alleen die van het meisje rechts onderaan. Dat is volgens mij Stien Kinderdijk, een vroeger buurmeisje van me.
En Dimphie, klopt het dat ik jou herken in het meisje helemaal links onderaan? En dan natuurlijk juffrouw Van de Kerkhof, die heel lang woonde in dat mooie huis aan de Tongelresestraat, vlak bij de bloemenwinkel bij de "eerste overweg" zoals wij dat noemden.


Datum: 02-08-2008
Naam: N.Pennings-Schampers  
img

Mooie foto, ik ben de broer van Mientje Pennings, derde van links tweede rij van onder. Ter kennisgeving, Mientje is in 2001 overleden


Datum: 07-08-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

V.l.n.r. bovenste rij: Jose Verheijden, Annie Ceelen, Annemarie Jacobs, Rea van 't Hof, Bernadet v.d. Heijden, Toos v. Stekelenborg, Francien Geenen, Corrie Lamberts. Volgende rij: Carla Langeslag, Annie Dirnen, Sjuul Verbeek, Ellie de Mam, Beppie v.d. Kammen, Gerrie v.d. Broek, Joke v.d. Broek, juf V.d. Kerkhof. Volgende rij: Toos van Gastel, Anneke Doreleijers, Mien Pennings, Metha Zebregs, Nellie Bressers, Toos v.d. Munckhof, Ellie Pauwels. Onderste rij: Dimphie Brekelmans, Magriet Donkers, Francien v. Beek+, Lenie v.d. Linden, Joke in 't Ven, Stien Kinderdijk. Francien v. Beek is 1 jaar later in Italië verongelukt. Dit waren mooie jaren op deze school, ik hoop dat ik nog reacties krijg.


Datum: 08-08-2008
Naam: Annie Dirven  
img

Hoi ik ben Annie Dirven en herken mij ook weer op deze foto nl. 3e rij 2e van links. Voor mij staat Anneke Dorelijers.


Datum: 09-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Meisje op tweede rij van boven, 1e links is volgens mij NIET Carla Langeslag. Deze meisjes zijn ouder dan Carla was op dat moment.


Datum: 09-08-2008
Naam: dimphie brekelmans  

Marijke, je schrijft eerst "deze meisjes zijn iets ouder dan ik ben" en dan ga je de namen opnoemen. Ik had vroeger al meteen de namen op 1 lijstje bij mijn foto gedaan dus dat zal Carla Langeslag wel zijn, nu moet ik te erg graven hoor. Ik ben van mijn lijstje uitgegaan en mijn poëziealbum, dus Carla zat in mijn klas.


Datum: 09-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dimphie, kijk eens op foto 6705, daar staat Carla Langeslag helemaal rechts bovenaan met witte strik in de haren. Bij Langeslag hadden ze veel kinderen, waarvan in ieder geval Ans, die nog jonger was dan Carla, al ongeveer 20 jaar geleden is overleden. Maar kan best zijn hoor, dat Carla later naar een andere klas is gegaan, jouw klas dus.


Datum: 09-08-2008
Naam: Carla Langeslag  
img

In 1961 was ik nog maar 10 jaar en kon ik dus nooit in de 6e klas zitten. Ik herken wel mijn zus Helma (2 jaar ouder dan ik).
Tweede rij helemaal links. Het vierde meisje is haar vriendin Ellie de Man. Verder zijn er wel enkele bekende gezichten maar ik kan er geen namen bij bedenken.


Datum: 09-08-2008
Naam: dimphie brekelmans  
img

Foutje van vroeger(?). Dan kan het Helma zijn, nu 59 of 60 jaar? Ik vind deze reacties erg leuk. Doe de groeten aan je zus Carla en andere bekenden.


Datum: 10-08-2008
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Ja zusje. Carla heeft bij mij in de klas gezeten is van ong.1950.


Datum: 11-03-2010
Naam: Gerard Verhees  
img

Foutje, Francien van Beek is drie jaar later in Italië, dus in 1964 verongelukt.


Datum: 30-05-2011
Naam: Wilma Bevers  
img

Ik herken wel een paar mensen op deze foto. Maar niet allemaal van de 1ste klas. Waarschijnlijk zijn we in de loop der tijd in parallelklassen geplaatst.


Datum: 25-05-2017
Naam: Corrie Lamberts  
img

Ik herken mezelf en vele anderen op de foto. Ik heb goede herinneringen aan Toosje van de Munckhof: ik mocht met haar familie op vakantie naar de Hut van Mie Peels. Slapen in de stal in het hooi met zelf genaaide slaapzakken (aan elkaar genaaide dekens). Zaterdagavond mochten we even in het café en kregen we een flesje cola en dat was zeer bijzonder! Met Nellie Bressers liep ik vaak naar school. We woonden aan de andere kant van wat nu de rondweg is. Ik woonde in de Mesdagstraat. Ik ging naar de parallelklas voor de Franse les bij de zuster, ik denk zr Bernardus. Ik vind die oude foto's erg leuk. Zou graag nog eens contact hebben met Toosje van de Munckhof e.a.