EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17019

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jozefschool 1959 klas 4

Beschrijving

St Jozefschool in de Paul Krugerlaan in Tongelre . Klas 4 1959.


Geplaatst op

07-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-09-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Bovenste rij: Ineke de Korte, ? Arts, Tonnie Daams, Annemarie Jacobs, ?, Nellie Bressers, Lenie Heijmans, Rina Boelens, ?, ? de Man, Gerrie v.d. Broek, Anja ?, Beppie v.d. Kammen, juf Wijn.
Middelste rij: ?, Dimphie Brekelmans, Ans Boes, Joke v.d. Broek, Bernadet v.d. Heijden, Annie Ceelen, Toos v. Gastel, Anneke Dorelijers, ?.
Onderste rij: ?, ?, Francien Geenen, Fientje Claassen, Annemarie Hannes, Annie Dirven, Agnes Faber, Mieke Dings, Antoinet Baten, Margriet Donkers, Francien v. Beek.
Ik ben zo vrij geweest zijn om de namen in te vullen die ik me nog herinner. Ik hoop dat er veel reacties komen. Deze foto had ik zelf niet.


Datum: 08-09-2008
Naam: Annie  
img

Links naast mij zit niet Annemarie Hannes maar Annemieke Hanno. Ik dacht dat Anja Cosijns ook bij ons in de klas zat, maar die kom ik op geen enkele foto tegen!


Datum: 18-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goh, Francien Geenen! Toen ze inmiddels op haar EEG-Mobyletje reed, noemden sommige jongens haar "koffieboontje" vanwege haar zongebruinde teint. Ze werd er door sommigen van verdacht dat ze haar benen bruinde met pé-koffie, ja, Buisman.


Datum: 18-01-2009
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Nou dat denk ik niet Ben, ik denk dat ze meer Indonesisch is. Ik vond ze toen erg knap en lekker bruin. Haar zusje was dat ook en haar moeder was nog bruiner. Ik ben benieuwd wat er van haar geworden is. Ze is ook lang bij het K.M.G. geweest en heeft veel plezier gehad.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dimphie, heel veel jaren na deze foto kwam ik Francien op een zaterdagmiddag tegen op de Woenselse Markt, Ze was toen alweer een hele tijd getrouwd met mijn vroegere Woenselse klasgenoot van de lagere school: Harrie van Heugten. Ze zaten in de zgn. ambulante handel en op dat moment stond Francien achter een kraam stukken borsthoning te verkopen. Groen was menthol, geel honingsmaak. Met een hakbijltje hakte ze ferm hele platen in stukken die ze vervolgens, nog steeds even mooi bruin, in een witpapieren puntzak schepte. Harrie en Francien hadden goed geboerd en woonden toen in Budel. En ik, ik kreeg gratis een puntzak mee, zummar, vur de houwes!


Datum: 25-05-2017
Naam: Corrie Lamberts  
img

Ik moet ook op deze foto staan, want ik herken veel van de namen. Ik was bevriend met Nellie Bressers en Beppie van de Kammen. Ik herken mezelf niet. Wel zat er ook een Toosje van de Munckhof in de klas. Ik woonde toen in de Mesdagstraat.