EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17792

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Poemastraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Poemastraat

Beschrijving

Poemastraat 11. Mijn vader staat bij de voordeur. Mijn moeder staat op de stoeprand. Daartussen een oom en tante van mijn moeder. We hadden ook nog een echte trekbel.


Geplaatst op

10-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-11-2008
Naam: Diny Vermeltfoort  
img

Hallo Annegien,
Erg leuk en duidelijk die foto. Jouw moeder ken ik nog goed. Met je vader had ik meer moeite om die te herkennen. Een trekbel hadden wij ook. Die werd elke vrijdag gepoetst. Groetjes, Diny


Datum: 11-03-2009
Naam: Gerard Zuidema  
img

Hallo Annegien. Erg leuk dat ik weer iets van oud Tivoli zie, ik hoor mijn vader nog zeggen dat hij in oorlogstijd met De Jong naar Philips Strijp liep. Als ik mij goed herinner, liepen ze er anderhalf uur op.
Van wie ben jij? Er waren zes kinderen volgens mij. Jan, Dirk ...


Datum: 15-03-2009
Naam: Bert van der Veen  
img

Mevrouw De Jonge herkende ik ook meteen. Die mevrouw kwam wel bij ons thuis, althans mijn moeder kwam er en ook andersom. We woonden in de Tijgerstraat nr 7 en die bel herken ik natuurlijk ook. En het apparaat waar je een muntje in moest doen voor het gas (dacht ik) bij ons thuis en in mijn herinnering leeft ook nog het woord de pompbak. Voor mijn kinderen een geheel onbekend woord, maar ik ben ermee opgegroeid. Als ik mij niet vergis, was mevrouw De Jonge ook lid van het naaikransje waaraan mijn moeder meedeed. Ik moet nog ergens een foto hebben waar dat hele naaikransje op staat, dus als iemand daar interesse in heeft dan laat het even weten.


Datum: 31-03-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Gerard, hier is antwoord op je vraag. Voor zover ik weet liep mijn vader er 's morgens drie kwartier op en 's avonds een uur; dan liep die met zijn maat mee.
Bij ons thuis hadden we acht kinderen: Jan, Gerrit, Arie, de tweeling Henk en Jannie, Annegien, Geesje en Jantje de Jonge.


Datum: 31-03-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Bert, ja mijn moeder was ook lid van het naaikransje. Ik heb vier foto's van het naaikransje.
We hadden nog geen spoelbak in de WC, er stond altijd een emmer met water in de WC. Dat zal bij jullie ook wel zijn geweest.


Datum: 12-07-2009
Naam: Alie Timmermans  
img

Mevrouw en meneer De Jonge herken ik meteen. Wij woonden op Poemastraat 41, maar wij hebben nog samen op het toneelclubje gezeten in het kerkje op de Heezerweg bij de bossen.


Datum: 05-11-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Alie, wij hebben nooit op toneel gezeten, wel op een meisjesclub. Dat was op woensdagavond achter het kerkje op de Heezerweg.


Datum: 31-12-2009
Naam: Henk Scheepers  
img

Mevrouw en meneer De Jonge herken ik wel. Wij woonden op Poemastraat 49. Mijn zus Marijke is nog vriendin geweest van Geesje. Mijn naam is Henk. Het verhaal van de trekbel komt mij bekend voor. Het was voor de jeugd een geweldige tijd in het toenmalige Tivoli.


Datum: 09-09-2017
Naam: Rob van Ekkendonk  
img

Leuk om dit allemaal te lezen. Wij woonden op nummer 39, maar dat is al heel lang geleden.