EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17435

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Waterreus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café Waterreus

Beschrijving

Café Waterreus op de hoek Heezerweg Stratumsedijk.


Geplaatst op

16-10-2008

Reacties:

Datum: 16-05-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Wat was Eindhoven toch gezellig en mooi in de jaren 50/60. Ik kwam hier dikwijl langs gefietst als ik uit school kwam van de Anna Henrietteschool in de Jan Luykenstraat. Heen fietste ik via de rondweg en terug altijd hierlangs, dan via de Heezerweg naar de Mimosalaan. Lisette .


Datum: 10-06-2011
Naam: Lisette van der Krogt Zwart  
img

Ja,ik moet weer even naar de foto kijken! Ik voel dan echt een gevoel van heimwee en een tikje weemoed. Eindhoven was zo mooi! Lisette.
<<< Lisette, Eindhoven is nog steeds mooi, maar je moet het wel willen zien. (red.) >>>


Datum: 10-06-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Dat is zo, maar jullie zijn meegegroeid in het vernieuwde Eindhoven. Ik ben in 1971 er weggegaan en heb er nooit meer gewoond. Ik kwam af en toe bij mijn ouders op bezoek in Stratum,dat was koffiedrinken en weer weg. Nu heb ik de tijd om alles te bekijken en zie ik dat er heel veel veranderd /weg is. Wij kwamen in 1956 in Stratum te wonen, toen zag dit hoekje er zo uit en dat vind ik mooi om terug te zien. Natuurlijk is Eindhoven nu ook mooi, maar het oude Eindhoven was erg lieflijk, nu is het stads/modern. Groetjes van Lisette.


Datum: 10-06-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Onze ouders hebben waarschijnlijk 40 jaar geleden ook gezegd dat vroeger alles mooier was en over 40 jaar zeggen onze kinderen weer hetzelfde. De expositie "Het verleden en heden van Eindhoven" in het EiB-huys, heeft d.m.v. foto's laten zien dat er nog heel veel bewaard is gebleven. Ook ik ben al sinds 1970 niet meer woonachtig in Eindhoven, maar ben enige tijd geleden nog eens in mijn oude buurt (Gerardusbuurt) geweest. Het zag er nog zo'n beetje hetzelfde uit, mooi om te zien en door deze site kunnen we toch af en toe heerlijk terug in de tijd. Ook op deze site kun je ontwikkeling van Eindhoven zien dus blijf je helemaal bij.


Datum: 11-06-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Lieke, je hebt gelijk.Ik ben ook heel blij met deze site.Het zijn vooral de jeugdjaren die gekoesterd worden en waaraan ik zoveel terugdenk.Dat doen de meeste mensen denk ik, dan idealiseer je de omgeving waar je opgroeide.Ik woonde in de Mimosalaan, dat is wel hetzelfde gebleven, maar de Korianderstraat is afgebroken en de straten er achter ook en dat doet pijn als je dat ziet. Ik weet natuurlijk dat het noodzakelijk is en de nieuwe huizen zijn heel mooi ,maar het verandert het aanzicht wel erg. Ja,mijn ouders zeiden ook altijd dat vroeger alles leuker en beter was, dat begreep ik niet, nu echter wel.De Gerardusbuurt was ook leuk hè? Ik zwierf altijd overal rond en schreef op wat ik had gezien, zoals bijvoorbeeld Bergeendjes in het Stadswandelpark etc.Ging het thuis dan zitten tekenen. Is de expositie er nog in het EIB huis? Groetjes,Lisette.
<<< Die expositie is voorbij, maar er is inmiddels weer een nieuwe. Klik op nieuws/exposities en je ziet welke momenteel te zien is. Deze is ook zeker weer de moeite waard. (red.) >>>