EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16847

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Geraniumstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Jozefschool Geraniumstraat

Beschrijving

Een van de twee meisjesscholen uit de St. Gerardus Majella parochie.


Geplaatst op

24-08-2008

Reacties:

Datum: 24-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De andere school is de Mariaschool zie foto 15803. Tussen de twee lagere scholen voor meisjes in, stond de H. Hart Ulo ook voor meisjes, zie foto 11064


Datum: 19-10-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze school is momenteel in gebruik als "Antikraak". De plannen voor de scholen in deze straat, waarover onder meer wordt geschreven bij foto 11064, staan weer op losse schroeven. Wat er gaat gebeuren is momenteel nog niet duidelijk.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Mijn officiële onderwijsloopbaan is hier begonnen. In 1964 werd ik voor drie maanden benoemd als onderwijzer van de derde klas. Daarna zou ik in militaire dienst moeten. Het was een meisjesschool en de leerkrachten waren allemaal vrouwen. De derde klas vond het natuurlijk geweldig dat ze een "meneer" kreeg. Hoofd was in die tijd Jet van Agt. Ria Douze en Truus de Win herinner ik me nog als collega's. Ria Douze kwam ik later weer tegen als echtgenote van Harry Fooy op de Titus Brandsma Mavo in Woensel.
Najaar 1964. Het liep zo tegen Sinterklaas. Ik kon aardig bordtekenen. Dat deed ik natuurlijk in mijn eigen klas. De tamtam werkte goed en snel, dus voor ik het wist moest ik in elke klas een Sinterklaastekening op het bord zitten. Met genoegen overigens. Het afscheid in december van dat jaar viel zwaar, ook al wist op voorhand dat dit ging gebeuren. Ik had beloofd om me later in uniform te vertonen aan de klas en aan de collega's. Dat heb ik ook gedaan. In mijn luchtmachtuniform verscheen ik rond de jaarwisseling weer even op school. Prachtige tijd!


Datum: 17-01-2010
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Volgens het boekje "Van Hamers tot Alkemade " 75 jaar Parochie St. Gerardus Majella in Stratum werd deze school op 16 April 1928 ingewijd en H. Hartschool genoemd. Het was de eerste stenen meisjesschool, de andere school in de Begoniastraat werd op 1 juni 1931 ingezegend.
Weet iemand wanneer deze school St. Josefschool werd genoemd?


Datum: 18-01-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Netty, volgens foto 6171 was dit in 1936 al de St. Josefschool. Misschien dat de inzendster van die foto ons iets meer kan vertellen.