EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16074

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heistraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Koninginnedag

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Koninginnedag. (3)

Beschrijving

Gezien de letters "W" en het kopje op de triomfpoort moet het een koninginnendagoptocht zijn Ik denk op het Gerardusplein. Op de achterkant van de foto staat een stempel "Foto Winters - Orchideeenstraat"


Geplaatst op

15-06-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-06-2008
Naam: P Hertogs  
img

Dit is zeker niet op het Gerardusplein, maar in de bloemenbuurt. De kinderen komen uit de Heistraat en Azaleastraat. Voorop met zwart petje is Juul Verpoorten, achter hem in matrozenpak is Peter Thijsen. Achter hem in zwart pakje Willem Herrijgers, daar achter Betsy Frencken, achter haar is Annie Herrijgers. Rechts van Betsy Frencken is Jo van de Laar, rechts van haar is Janny Beversluis. Achter Juul Verpoorten in de andere rij is Jan Bekkers. De begeleider is de heer Savecoul.


Datum: 05-10-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Moet dat niet zijn foto "De Winter", in de Orchideeënstraat, waar wij vroeger o.a. onze pasfoto's lieten maken?


Datum: 05-10-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Zeker Ties, Foto De Winter. Ik ben daar ook vaak geweest omdat hij tekeningen kon plastificeren. Nu kunnen we dat allemaal maar ik spreek nu over 1960 of daaromtrent.


Datum: 06-10-2009
Naam: Wim Habraken  

Toen ik een jaar of 8 à 9 was had ik met foto de Winter een afspraak: ik bracht iedere week een spaarcentje en na heel veel weken kon ik een fotocamera kopen. Toen ik de helft of zo had betaald werd ik de trotse eigenaar van een zeer eenvoudig fototoestelletje. Maar blij dat ik was! Ik heb daar blaadjes van de Spar voor rondgebracht, op de markt meegewerkt in de Kleinvakhandel van Frans van der Heijden en groentemannen, met de melkboer en de bakker meegegaan enz. Ik was er wel mee bezig. Achteraf bezien toch wel leuk van De Winter dat hij zo'n akkoord kon sluiten met een jochie van rondom de 10 of net eronder. Wij woonden in de Goudenregenstraat, dus dat was vlakbij. Iedere keer als ik geld ging brengen, mocht ik de camera even vasthouden. O.a. foto's 19899 en 21069 en ik denk ook 19935 zijn met dat toestelletje gemaakt.