EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16562

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heistraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Heistraat

Beschrijving

Richting Leenderweg. Gevarieerde bebouwing, vóór 1935. De straat waarnaar de wijk is genoemd. De wijk wordt ook wel Joriskwartier genoemd.


Geplaatst op

06-08-2008

Reacties:

Datum: 21-08-2008
Naam: Tiny Verhoeven  
img

Ik kan me herinneren dat in het witte pand op de hoek vroeger een kruidenier zat, Huub Roos als ik me goed herinner. Kon je nog alles los kopen, halve kilo suiker, onsje zout en een half pond meel. Kreeg je allemaal in van die bruine papieren zakken.


Datum: 17-01-2009
Naam: Ada Kuijvenhoven-de Kraker  
img

Toevallig vond ik deze foto op de site. Aan de Heistraat heb ik hele goede herinneringen. Het klopt inderdaad dat in het witte hoekpand kruidenier Roos zat. In en na de 2de wereldoorlog werden daar onze wekelijkse boodschappen gedaan. Steevast lag er op de boodschappen altijd een "zakje snoepjes" voor de kinderen. Suiker, bloem, koffie e.d. zat in grote bakken en werd op de ouderwetse (rode) weegschaal afgewogen. Als je de winkel binnenkwam liep je gelijk naar de toonbank. Roos verkocht ook muntjes voor de elektriciteitsmeter. Uiteraard waren er toen nog geen auto's in de straat en parkeerplaatsen en de drempels ontbraken ook. De straat was geplaveid met grijze kinderkopjes.


Datum: 10-12-2014
Naam: Erwin van Rijnsoever  
img

Op huisnummer 26 woonde de familie Herijgers, mijn opa en oma Jac Herijgers en Maria Herijgers Brands met vijf kinderen, Annie, Willy, Mia, Andre en Jac.