EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15942

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Parallelweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse overweg. (3)

Beschrijving

Een ansichtkaart van de beroemde Woenselse overweg. De kaart is verzonden in 1938, maar mijns inziens is de foto veel eerder genomen daar er nog geen bovenleiding te ontdekken valt, die op foto's 2219 en 1890 wel aanwezig is.


Geplaatst op

03-06-2008

Reacties:

Datum: 28-06-2008
Naam: Dora Synen  
img

Over deze brug droeg ik mijn fiets als de overweg dicht was en als ik laat was voor werk (spiraal maken) bij Philips.


Datum: 09-07-2008
Naam: Steenssens  
img

Op die brug van de Woenselse overweg wilde ik gaan kijken als de treinen eronderdoor reden. Om in de rook te gaan staan. Maar met het bombardement van Eindhoven ben ik niet verder gekomen dan de Stratumsedijk en ben toen binnen gevlucht bij apotheker Keyzer. Ik ben nu 77 jaar.


Datum: 19-07-2008
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ja die overweg, er zijn steeds minder mensen die zich dat nog herinneren. Boven op die brug met de geur van rook nog steeds in je neus als die trein al lang voorbij was.


Datum: 22-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Leuk om te lezen, ik was ook zo'n snotaap die in de rook ging staan. Dat vonden wij prachtig. We moesten wel thuis zien weg te glippen anders zwaaide er wat.


Datum: 22-07-2008
Naam: Fanny v. Ree Bovers  
img

De jongste broer van mijn vader gleed altijd langs de leuning van de trap omlaag. Omdat hij de jongste was, droeg hij dus veel kleren van zijn oudere broers. Hij was de jongste van de zes, dus kreeg hij nooit nieuwe kleren. Op een gegeven moment besloot oma toch voor hem een nieuwe jas te kopen. Je raadt het al; met het naar beneden glijden scheurde zijn nieuwe jas aan de zijkant helemaal open. Thuis kreeg hij ongenadig op zijn donder.


Datum: 22-07-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

We moesten wel thuis zien weg te glippen, anders .... Zwaaide er niet evengoed wat? Wij mochten nl. nooit die brug op, omdat onze kleren dan naar rook zouden stinken. Stonken de kleren van deze snotapen dan niet naar de rook? Ik denk dat diverse moeders wel wisten welke streken we als kind uithaalden, maar dat ze er wijselijk niets van zeiden. Immers, verboden vruchten waren altijd lekkerder. Zo niet, dan krijg ik alsnog spijt dat ik die brug nooit ben opgegaan.


Datum: 23-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Flos het was een hele belevenis in de tijd, en achter het erf werd altijd wel wat afgestookt dus dat we naar rook stonken waren ze wel gewend, maar naar de spoorbrug dat was een brug te ver voor mijn ouders (ik was toen 6 jaar).


Datum: 26-07-2008
Naam: J.Vroenhoven  
img

Die overweg heeft de Philips boetepot destijd heel wat opgeleverd. Zij die dan besloten over de brug te gaan, waren bang dat ze anders te laat waren. De lange politieagent van R..... is ooit met een dronken (zatte) arrestant over de brug gegaan.


Datum: 03-01-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Van de rook kwam maar een klein deel tot boven op de brug, en dat was maar goed ook, want behalve de stank zat die vol roetdeeltjes. Het aantrekkelijke was de stoom die met kracht naar boven werd geblazen en je een paar seconden onzichtbaar maakte.