EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15852

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Bastiaans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Slagerij Bastiaans. (1)

Beschrijving

Deze lag aan de Woenselsestraat, maar had als adres: Rapenlandstraat 1 voorheen Zooistraat. De Zooi of Zoeij is goed te zien op foto 3923. De loop (stromende sloot) liep van de Woenselse Heide naar de Oude Gracht. Zat daar links van Aspert? Rechts van de Zooistraat in ieder geval de schuilkerk van Woensel op Derp.


Geplaatst op

22-05-2008

Reacties:

Datum: 23-05-2008
Naam: Will.v.oers  
img

Ja, Willem de Vries, daarnaast zat aannemersbedrijf Van Asperdt.


Datum: 23-05-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Deze foto is gebruikt voor de onteigening van het hoekpand. Zie de vertikale streep en de twee vegen rechtsonder het pand links mocht blijven. Daar zat slager Bastiaans later. Dus toch weer hoek Rapenlandstraat, maar nu op Woenselsestraat 329.


Datum: 07-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Dit pand roept voor mij herinneringen op. Heb in de 70er jaren nog eens gewerkt in dit pand van de slager. Nee, niet in de slagerij, maar op de bovenverdieping, waar zoon André een tijdlang een reisbureau runde, onder de naam Reis -en informatiebureau BBTI, Woenselsestraat 327-329, Eindhoven. Eurotourist NL. Hij contracteerde ook zelf hotels in Zwitserland en Oostenrijk, hoogstpersoonlijk, door er eenvoudigweg zelf in eigen auto er naar toe te reizen, en ik heb hem wel eens vergezeld. Mooie herinneringen aan die tijd, en aan dit pand. Overigens bestelden wij van thuis uit ook onze vleeswaren beneden in de zaak. Nog even terugkomend op het reisbureau: bijna hadden we een groot hotel aangekocht in Sankt Anton in het Zwitserse om zelf te gaan exploiteren!


Datum: 30-03-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Wim, was Woenselsestraat 327-329 een pand? KvK 34244 Reisb. Continental Touring Bastiaans, Woenselsestraat 327, Eindhoven in 1977 verplaatst naar Renswoude, Barneveltsestraat 41.


Datum: 30-03-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Ja zeker, Hans, Woenselsestraat 327-329 was een pand, met links de levensmiddelenzaak en rechts de slagerij van Gerard Bastiaans. De levensmiddelenzaak was direct familie van de slager Bastiaans. Zo staat ook op de sticker gemeld nr. 327-329. Neem aan, dat dit ene familiepand 2 families herbergde, en dus ook 2 huisnummers droeg. Later is er een heel stuk afgehaald, maar dat is jou bekend. Van de overplaatsing van het bedrijf naar Renswoude, weet ik niet, want ik was toen al weg, en runde al 2 jaar het hotel. Weet wel, dat André Bastiaans later een financierings- en verzekeringsbedrijf heeft opgezet, zelfstandig. Hield toen kantoor op de Willemstraat.


Datum: 30-03-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Rectificatie 1: het pand was ingedeeld in rechts kruidenierszaak en links slagerij.
Rectificatie 2: het latere verzekerings- en financieringskantoor van André Bastiaans was gelegen in een zijstraat van de Willemstraat.


Datum: 30-03-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Het onbegrip zit hem in het feit dat het woonhuis van A.A. Bastiaans-Smulders eerst Straat 34 was en in 1921 Woenselschestraat 85 werd en in 1934 Woenselschestraat 329 was. Op de foto zijn er twee winkeldeuren: de slagerij en de kruidenierswinkel. Daarnaast is het raam van Zooistraat 1 ooit nog als voordeur gebruikt en is toen Woenselsestraat 331 geworden. Natcheza van foto 15853 werd van Woenselschestraat 87 Woenselsestraat 333.


Datum: 29-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

In de kruidenierszaak zat een zus van Geert Bastiaans, Gonnie. Het was een Klimop-winkeltje. Zij is getrouwd geweest met mijn oom Willy Bourgonje. Gonnie is ongeveer twee jaar geleden plotseling overleden. Ik kwam daar toendertijd best veel. Mijn opa (Bourgonje) hielp daar in het magazijntje. De suiker bijv. kwam in grote zakken aan en hij schepte deze over in kilozakken. Ook haalde hij bijv. van de lege Friesche Vlag koffiemelkflesjes (toen zat daar nog statiegeld op) de zegeltjes af en spaarde daar toen 'n heel servies van bij elkaar. Dat servies heb ik al ettelijke jaren thuis staan.


Datum: 23-08-2010
Naam: Toon Franse  
img

Joep, was jou oom Willy in de jaren 50 een toneelspeler? Ik meen hem in een openluchtspel aan de Alard du Hamelstraat te hebben zien spelen.


Datum: 23-08-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Jazeker, Toon Franse, hij speelde toen bij "Zonnig Brabant". Hij heeft daarmee heel wat optredens gemaakt in den lande. Het was een echte toneelspeler. Hij speelde in die jaren ook rond begin december "Goedheiligman". Ik herkende hem zelfs niet als ik dan bij hem moest komen en op schoot moest zitten.


Datum: 23-08-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Even rectificeren, ik haal twee dingen door elkaar. Hij zat bij een toneelclub maar daar weet ik zo de naam niet meer van. Zonnig Brabant was een operettegezelschap waar hij volgens mij iets later lid van geworden is. Ben toen nog wel eens naar 'n operetteuitvoering geweest in Katholiek Leven aan de Wal.


Datum: 06-05-2012
Naam: G.J. Vervoort  
img

De foto waar de Zooistraat op staat. Hier heeft de familie Van den Biggelaar gewoond. Deze hadden de ingang aan de Zooistraat. Het voorhuis was van de familie Bastiaans (broer, Geert, zus Gon Bastiaans). Dit is van de jaren vijftig en begin jaren zestig.


Datum: 16-07-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Rond 1968-1969 is C. Jansen in dit hoekpand komen wonen. Dit nadat hij diende te verhuizen voor het Catharinaziekenhuis.


Datum: 16-07-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

De Sligro (Slippens Groothandel, opgericht door Abel Slippens te Veghel) had hier een vestiging aan de Rapenlandstraat, opgetrokken uit grote grijze blokken en een rij ramen aan de bovenzijde met een dak golfplaten. Ik heb er destijds nog gewerkt. Het gebouw achter de aanbouw van het hoekpand Rapenlandstraat 1, achter tegen het deel met gebroken kap, is de vestiging van Eindhoven destijds. De uitstraling is niet te vergelijken met het huidige pand aan de Hurksestraat.


Datum: 10-01-2015
Naam: Rob van der Heijden  
img

Dag Hans, dan weet je misschien ook wel dat de Sligro tot 1968 de naam Migro droeg, opgericht door mijn vader Martien van der Heijden (jou wel bekend Wim Roxs als oud-buurman). Martien van der Heijden heeft toentertijd het pand gekocht van Vredestein banden als ik het goed heb. Helaas hebben wij geen fotomateriaal meer van het pand in de Rapenlandstraat. Heb je toevallig nog voor mijn vader gewerkt in de jaren 60? Ik weet me nog wel zijn trouwe bedrijfsleider te herinneren, die heette ook heel toepasselijk Trouwe. Mijn vader heeft zowel Eindhoven (Rapenlandstraat) als filiaal Weert eind jaren 60 verkocht aan Sligro en heeft er nog een paar jaar als inkoper gewerkt, in Veghel.


Datum: 11-01-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Jazeker Rob, ik kan me jouw vader goed herinneren. Hij was dus ook een goed zakenman, naast zijn muzikale kwaliteiten. Als volleerd saxofonist was hij doende in verscheidene muziek- en dansorkesten.


Datum: 11-01-2015
Naam: Hans Hendriks  
img

Beste Rob, ik ben pas rond 1973 bij de Sligro werkzaam geweest en kan daarom over de vroegere periode van het Eindhovense Sligrofiliaal geen informatie geven. Het is mij niet bekend in welk jaar zij in Eindhoven een filiaal openden.


Datum: 11-01-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij heeft de Sligro in Eindhoven in 1987 een groothandel overgenomen van Jan Louwers aan de Hurksestraat. Naar mijn weten, is er niet veel aan de uitstraling veranderd.


Datum: 11-01-2015
Naam: Hans Hendriks  
img

De mij bekende informatie is dat het gebouw aan de Rapeland de eerste Sligrovestiging in Eindhoven is geweest. Dat Jan Louwers door de Sligro is overgenomen, is best mogelijk. Wat wel vaststaat, is dat de hoofdvestiging van het bedrijf Sligro al rond 1935 in Veghel werd gesticht. Zelfs de huidge winkelketen EMTE is compleet in hun bezit. Het is bekend dat de Sligro zeer veel bedrijven heeft overgenomen waarvan in diverse situaties de oude naam nog steeds bestaat.


Datum: 12-01-2015
Naam: Rob van der Heijden  
img

Klopt Hans, Sligro heeft niet zo gek lang in het pand gezeten in de Rapenlandstraat, wel in het pand in Weert. De bedrijfsleider dhr. Trouwe moet je haast wel gekend hebben. Pa is nog twee jaar in dienst geweest als inkoper in Veghel, samen met Gerrie v.d. Ven (begrip bij Sligro). We spreken van een van de eerste overnames van Sligro toentertijd. Toch knap wat die gebroeders Slippens (Jan en Louis) hebben opgebouwd.


Datum: 12-01-2015
Naam: Hans Hendriks  
img

Daar ik op de vrachtwagen heb gezeten tussen Veghel en Eindhoven, zijn de personen die in Eindhoven werkzaam waren mij niet echt bekend. Een oom van mij heeft wel op de hoek Woenselsestraat/Rapenlandstraat gewoond met het huisadres Rapenlandstraat 1.