EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15555

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolelftal van der Putt ( 1960)

Beschrijving

Dit elftal van het Van der Putt-lyceum nam een aantal jaren met succes (3 keer 1ste prijs) deel aan het jaarlijkse paasvoetbaltournooi van alle middelbare scholen in Eindhoven. Dit is het team uit 1960. Staand v.l.n.r. W. Meulensteen, B. Klomp, P. van Hapert, Jan van Dorst, Chris van Pelt (keeper), Wim van Pelt, Rob Philips, de gymnastiekleraar de heer Van Hoorn, Zittend v.l.n.r. K. Bergman, Fred van der Linden, Peter Pilgram, Peter Mulders, P. van Helvoirt(?).


Geplaatst op

10-04-2008

Reacties:

Datum: 14-04-2008
Naam: Peter Pilgram  
img

Prachtige foto Willie, ik wist niet dat die bestond. Overigens won ons schoolelftal in de eerste vijf jaar van het bestaan van het Van der Puttcollege vijf keer de eerste prijs in de categorie waarvoor we ingeschreven waren, de laatste keer met groep in 1962 in de hoogste leeftijdsgroep.


Datum: 25-04-2008
Naam: Willy Meulensteen  
img

Peter, je hebt gelijk, dat waren de jaren 1958 t.m. 1962, telkens in een hogere leeftijdsgroep. Ik heb in het schoolblad 't Puttertje van mei 1961 nog een verslag van het paasttoernooi gevonden, we werden toen 1ste met vier gewonnen wedstrijden, een gelijkspel, en doelsaldo 9-0. In de vier jaren t.m. 1961 was het doelsaldo 47-1!, waarvan jij ook diverse doelpunten hebt gemaakt. We hadden een goed elftal met een supervoorhoede en met enkele spelers die later ook succesvol waren in het betaalde voetbal, Jan van Dorst, Peter Mulders en Fred van der Linden.