Fotonr.: 15555
Bijdrager Willy Meulensteen
Jaar: 1960
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen |Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Schoolelftal van der Putt ( 1960)

Beschrijving Dit elftal van het Van der Putt-lyceum nam een aantal jaren met succes (3 keer 1ste prijs) deel aan het jaarlijkse paasvoetbaltournooi van alle middelbare scholen in Eindhoven. Dit is het team uit 1960. Staand v.l.n.r. W. Meulensteen, B. Klomp, P. van Hapert, Jan van Dorst, Chris van Pelt (keeper), Wim van Pelt, Rob Philips, de gymnastiekleraar de heer Van Hoorn, Zittend v.l.n.r. K. Bergman, Fred van der Linden, Peter Pilgram, Peter Mulders, P. van Helvoirt(?).
Geplaatst op 10-04-2008

Reacties

Datum: 14-04-2008
Naam: Peter Pilgram img

Prachtige foto Willie, ik wist niet dat die bestond. Overigens won ons schoolelftal in de eerste vijf jaar van het bestaan van het Van der Puttcollege vijf keer de eerste prijs in de categorie waarvoor we ingeschreven waren, de laatste keer met groep in 1962 in de hoogste leeftijdsgroep.


Datum: 25-04-2008
Naam: Willy Meulensteen img

Peter, je hebt gelijk, dat waren de jaren 1958 t.m. 1962, telkens in een hogere leeftijdsgroep. Ik heb in het schoolblad 't Puttertje van mei 1961 nog een verslag van het paasttoernooi gevonden, we werden toen 1ste met vier gewonnen wedstrijden, een gelijkspel, en doelsaldo 9-0. In de vier jaren t.m. 1961 was het doelsaldo 47-1!, waarvan jij ook diverse doelpunten hebt gemaakt. We hadden een goed elftal met een supervoorhoede en met enkele spelers die later ook succesvol waren in het betaalde voetbal, Jan van Dorst, Peter Mulders en Fred van der Linden.