EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15042

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Bernadette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Tivoli, Heezerweg, 1964

Beschrijving

Achterste rij: Marion v.d. Wiel, Tonnie Theunissen, Thea Theunissen, Marja Verbiest, Inge Schampers, ?, ?, Marian Verbeek, Jacqueline Pero, ?, ?. Middelste rij: ????? Eerste rij: ?,?,?, Diny Raats, Carla Schellekens,Marijke Stokmans, ???? Wie vult de ontbrekende namen aan?


Geplaatst op

18-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-11-2009
Naam: Walter Driedonkx  
img

De jongen in het midden met Tirolerbroek en korte haren ben ik. Ik denk me nog een paar namen te herinneren. Tweede jongen rechts voor de kijkers van me is Peter Leppers en de jongen rechtsboven is Jacky Janssen. Middelste rij 3de van links is Marcel Leyten. Met Marja Verbiest, die nu Van Hooff heet, heb ik van 2005 tot 2008 heel plezierig samen mogen werken en we hebben nog wel eens contact.


Datum: 30-11-2009
Naam: Marja van Hooff-Verbiest  
img

Wat leuk! Deze foto had ik nooit eerder gezien, bedankt Walter dat je me er attent op hebt gemaakt! Wie heeft deze foto's ingestuurd? Het valt me op dat deze mij kent, maar helaas ken ik verder geen namen meer.


Datum: 30-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Marja, rechtsboven staat de inzender van de foto, in dit geval dus Willem Pero.


Datum: 02-12-2009
Naam: Jacqueline Straatman-Pero  
img

De foto's (15042 en 15043) zijn van mij en zijn door mijn broer op deze site gezet. Ik heb er ook nog een van de 1e klas lagere school (St. Jozefschool) op laten zetten. Ik woon nog altijd vlak bij de school en kom er dagelijks langs. In de oude kleuterschool is al een tijd een bedrijf gevestigd.


Datum: 02-12-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Welk bedrijf zit er dan in die kleuterschool?


Datum: 04-12-2009
Naam: Marja van Hooff-Verbiest  
img

Jacqueline, wat leuk om te horen van mensen van zo'n tijd geleden! Ik kom nooit meer in Stratum maar de foto van de poort van de kleuterschool roept veel herinneringen op. Jouw naam herkende ik wel maar helaas heeft Willem minder indruk op mij gemaakt. Door de andere foto van onze kleutertijd kwamen Walter en ik er ook achter dat we op dezelfde school gezeten hadden toen we collega's waren. Overigens kenden wij elkaars namen ook niet van die tijd.


Datum: 05-12-2009
Naam: Jacqueline Straatman-Pero  
img

Marja, mijn broer is een stuk ouder, hij heeft alleen de foto voor mij geplaatst. Vandaar. Ik heb nog af en toe contact met Marian Verbeek (nu Rombouts). Wij liepen altijd samen naar school vanuit Tivoli en waren elkaars beste vriendin. We staan naast elkaar op de achterste rij net onder de juf. Zij met het gebloemde bloesje en ik met het brilletje. Onze haren werden volgens mij geknipt door onze moeders, dat is wel te zien.


Datum: 07-12-2009
Naam: Marja van Hooff-Verbiest  
img

Hoi Jacqueline, ja Marianne kan ik me nu ook wel herinneren. De tweeling herinner ik me overigens ook nog wel, maar die vielen natuurlijk ook extra op. Weet jij ook wie onze juf was en hoe de non heette? Ze moeten het wel druk gehad hebben met zo'n klas waarin wel heel veel jongetjes zaten!


Datum: 07-12-2009
Naam: Walter Driedonkx  
img

Hallo Marja, je doet nu voorkomen alsof jongens moeilijker zijn in de omgang dan de meisjes terwijl jij weet dat jongens veel makkelijker en overigens liever zijn dan meisjes in het algemeen.


Datum: 09-12-2009
Naam: Jacqueline Straatman-Pero  
img

De juf heette Boon en deed afwisselend met de non de klas. De naam van de non weet ik niet. Wat betreft de jongetjes heb je wel gelijk, Marja. Er zijn er een paar bij die niet eens naar de fotograaf kunnen blijven kijken!


Datum: 31-10-2013
Naam: Rina van Alphen-Kessels  
img

Hallo Walter, je kent me waarschijnlijk niet, maar ik herken je zo weer van de foto. Je oude buurjongen Theo van Rooij staat rechts naast je op de foto. Ik ben nu nog steeds bevriend met zijn zusje Hennie. Je vader en moeder ken ik ook nog van vroeger. Je vader was volgens mij ook muzikant en je moeder was een Duitse dame, vandaar het leren broekje denk ik. Je had ook nog een zusje volgens mij. Ik woonde vroeger in de Zebrastraat en herken nog een enkeling op de foto.


Datum: 30-11-2014
Naam: Walter Driedonkx  
img

Hallo Rina. Sorry, maar ik zou niet weten wie je bent. Wel weet ik zeker dat de jongen rechts naast me niet Theo van Rooij is, die zat niet bij mij in de klas. Ik heb nog wel eens contact met Theo. 


Datum: 13-12-2014
Naam: Hennie Bannenberg de Roo  
img

Hallo oude klasgenoten, deze foto heb ik zelf ook nog. Ik weet de namen van de jongetjes ook niet meer, wel van sommige meisjes, waaronder de tweeling Tonny en Thea en Jacqueline Straatman Pero. Sommigen van hen zaten later ook bij mij op de lagere school, eerste klas van juf Van de Ven. Ik herinner me nog dat je niet met schoenen aan de klas in mocht, maar dat je op de gang van die vilten slofjes aan moest trekken. Ikzelf woonde in de Leeuwenstraat. Op de foto ben ik de zevende van links, eerste rij, naast het meisje met 't brilletje.


Datum: 18-06-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

Weet iemand van jullie hoeveel klassen de kleuterschool had en dan bedoel ik het aantal klassen per jaargang? Op de foto uit 1965 sta ik, maar op deze foto herken ik mezelf niet. Ik sta er niet op denk ik. En nee, ik draaide mijn hoofd niet weg als er een foto gemaakt werd. Ik zal toen 5 jaar oud geweest zijn denk ik.


Datum: 18-06-2015
Naam: Jacqueline Straatman-Pero  
img

Ik denk wel zeker twee kleuterklassen per jaargang. In het gebouw waren best wel wat klaslokalen. Een andere bekende juf was juffrouw Riet, lieve juf met donkere haren in een knot denk ik. Heb er zelf niet bijgezeten. Misschien jij wel Rinie, ik heb deze twee foto's in mijn bezit en laten plaatsen. Heb jij geen andere foto dan uit 1964?


Datum: 21-06-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

Nee, ik heb geen foto's uit die tijd zelf. Mijn moeder heeft die foto uit 1964 (1965 fout getypt?). Of zij er nog meer heeft is mij onduidelijk. Wel heb ik nog piepkleine pasfotootjes van mezelf op de lagere school. En ik heb nooit een fotografisch geheugen gehad, dus herinner me niet veel meer uit die tijd.


Datum: 15-01-2018
Naam: Sannie Booms (echtgenote van G. Hofkens  
img

De leidster aan de rechterkant ben ik: juffrouw Sannie (Booms). De naam van de non heb ik eigenlijk nooit goed gehoord. Wij runden de klas samen. Ik was op cursus voor hoofdakte en kreeg van het hoofd van de school (zr. Marjo) een hulp toegewezen, die mij verving op de dagen dat ik naar de cursus was.