EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10818

Bijdrager:

Jaar:

1941

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef-Mariaschool / De Zevensprong

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jozefschool, 1941, klas 5.

Beschrijving

Willekeurige volgorde: Anny Langendonk, Corry van Dun, Elly Bremmers, Koos Stoffelen, Diny Gielen, Anny van Zanten, Marietje Schoones, Lolleke van der Sloot, Anny van Hout, Koosje Weemers, Anny van Hout, ? Nijhout, Leny Stevens, Carolien Geerings, Nel Bell, Ellen Vastre, ? Piels, Mia van Dijk. Enkele nieuwe namen zijn Ria Otten en ? Leauto.


Geplaatst op

04-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Bovenste rij tweede van links: Annie Langendonk en vierde van links Riekie Thans. Middelste rij vierde van rechts is Riekie Smits en vijfde van links MarieJeanne Bax (Baks?). Op de eerste rij tweede van links Nellie Waterschoot. Volgens mijn zus Riekie Thans is klas 4 en 5 niet juist. In 1941 was zij negen jaar en zat in de derde klas. Op deze foto lijken de meisjes jonger dan op foto 10817. Wat een grote klas voor een onderwijzeres.


Datum: 14-04-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Weer een helder ogenblik, tweede rij derde van rechts Tonnie Gargosky. Naast Tonnie met grote strik in het haar Riekie Smits uit de Poemastraat. Naast Riekie Smits lijkt Lidia de Loudon uit de Floralaan. Baron de Loudon en familie waren uit hun huis gezet door de Duitsers en woonden in het grote huis op de hoek van de Floralaan/Leenderweg. Mevrouw de Loudon Osieck gaf wel eens concerten. Zij speelde klavecimbel als ik me niet vergis.