EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15025

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stadhuisplein

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Gilden

Onderwerp 3.:

Overige Gilden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schuttersfeest

Beschrijving

Schuttersfeest op de Studentenwei. Op de achtergrond links Campina op "Het Paradijs" en rechts "Katholiek Leven" op de Wal.


Geplaatst op

16-02-2008

Reacties:

Datum: 16-02-2008
Naam: Ben Dankers  

Volgens mij is het rechtse gebouw het KAJ-gebouw of het Kajottershuis en lag Katholiek Leven daar weer naast en is nauwelijks zichtbaar. Deze Studentenwei moet dan het huidige Stadshuisplein zijn. Overigens twijfel ik aan een schuttersfeest, het muziekkorps lijkt mij een legerkorps en langs de weg staan over de volle lengte scouts opgesteld en daarom denk ik dat er een of ander defilé in voorbereiding was of zoiets.


Datum: 18-02-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Is de achtergrond niet van Moorsel Textielfabriek?


Datum: 09-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat Ben zegt klopt helemaal, maar ook links zien we iets anders dan de melkfabriek die toen nog St Joseph heette. Tussen het Kajottershuis en de melkfabriek stond aan de kant van de Wal inderdaad de textielfabriek. Een dichte rij coniferen die daar een paar jaar eerder nog stond onttrok de textielfabriek aan het zicht, na de kap van de coniferen werd de textielfabriek zichtbaar. De melkfabriek was vanaf de Wal niet te zien. Als je daar moest zijn moest je naar de Paradijslaan, waar de fabriek lag aan een kort zijstraatje. Op de hoek daarvan links stond het huis van de directeur. Rechts op de hoek stond een rijtje moderne huizen tot aan de Dommel, dat in de jaren '30 gebouwd is.