EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5451

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stadhuisplein

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1970

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingsherdenking. (4)

Beschrijving

Bij deze, door mijzelf gescande foto (SAREK), schreef "Eindhoven van dag tot dag" destijds o.a. het volgende:
"Bij de bevrijdingsherdenking van 18 september 1970 stond een minidraagstertje in het middelpunt van de belangstelling. De herdenking kon deze oppepper wel gebruiken want de traditie begon sleetse plekken te vertonen. Zelden in de 25-jarige historie van het fakkelfeest heeft de 18e september zo'n frisse aanblik geboden. De jeugd stond nadrukkelijk in het middelpunt en breedvoerig werd gepraat over de al dan niet wenselijkheid van plechtige kleding.
Sprankelend stond Vivian Keeris van de turnvereniging Sparta met de koningsfakkel tussen wielrenner Wim Janssen van Wielerclub Het Zuiden en handballer Piet Hoeijmans van Handbalvereniging Eindhoven. Saai en zakkerig stonden de sportmannen daar. Het contrast was enorm... Het foto-bijschrift laat geen ruimte voor verdere discussie over de fakkel:
"....burgemeester Witte stond weliswaar in het midden maar Vivian Keeris met haar mini-jurkje stal de show. Het tienermeisje droeg als laatste de koningsfakkel met het bevrijdingsvuur uit Normandie". Het artikel vermeldt nog dat Vivian (jawel, uit de Looierstraat) dankzij de gymnastiek meer ontwikkelde en fraaiere kuitspieren had dan de gemiddelde steltloper uit vogelpark Animali. En da's goed te zien!


Geplaatst op

20-08-2006

Reacties:

Datum: 05-09-2006
Naam: Frank de Jonge  
img

Mijn zus heeft bij haar op de turnvereniging gezeten. In welke krant stond dit stuk toentertijd? Ik heb (helaas ) hier niks van mee gekregen. Ik was die dag in de ban van de dood van gitaarheld Jimi Hendrix. Wat een schok was dat toen zeg.