EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14018

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Petrusschool 1950 klas 7

Beschrijving

St. Petrusschool, Woenselsestraat. Bovenste rij: Jo van Tilburg, ?, ?, Jan Wouters, Meester van Rooij. 2e rij: Jan Scheepers, Nijs Vogels, Sjef Meeuwissen, Cor Sijnen, Martien Berkvens, Frans Nent, Ad Ploegmakers, Gloudemans, Wimke Rokx. 3e rij: Arnold van Lierop, ?, Kielestijn, ? Adje Brons, Ad van de Hurk (van de drogisterij op de Kruisstraat), ?, Neggers, ? voorste rij: ?, ?, ?, van de Ven, den Ouden


Geplaatst op

31-10-2007

Reacties:

Datum: 03-11-2007
Naam: Henk de Bitter  
img

Een aantal van de jongens op deze foto komen ook voor foto 3525 van het schoolreisje van de Petrus Canisiusschool in de Pastoriestraat. Eerst wat ontbrekende namen invullen. Derde rij Theo de Bruin, Peter Plugers, Ad van de Hurk moet zijn Harrie van de Hurk dan Nagelkerke en Frans Neggers. Voorste rij : Willy Ivits dan ? en ? en Jan van de Ven en Tiny den Ouden. De ontbrekende namen zijn dan ook van de jongens die eerder of later op de Petrus Canisius hebben gezeten. Want ik weet zeker dat de door mij genoemde namen, met uitzondering van Willy Ivits, allemaal bij mij in de klas hebben gezeten.


Datum: 22-06-2008
Naam: A. Sijnen  
img

De Sijnen op de foto is niet Cor Sijnen, maar Jo Sijnen.


Datum: 06-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Nog enkele namen ontbreken hier in de klasgroep: bovenste rij 2e en 3e van links: Henk v.d. Linden, en Willy v.d. Pasch, van de Radiozaak op de Hemelrijken. Henk v.d. Linden woonde op de hoek van de Woenselsestraat en Beekstraat, hadden daar een winkel in zuivel. Verder de naam Glaudemans, naast ondergetekende was volgens mij Adrie de Bont, van de Broekseweg. En dan missen we nog Bertje v.d. Kerkhof, 3e rij, uiterst rechts. Hij woonde in de rij huizen, waar ook Jo Sijnen woonde. Zijn we nu bijna compleet. Wie kent nog de resterende gasten?


Datum: 03-08-2010
Naam: T. Mesman-Sijnen  
img

Henk v.d. Linden woonde niet op de hoek Beekstraat/Woenselsestraat dat was melkboer van Thiel, Henk v.d. Linden woonde een paar huizen verderop. Zijn moeder Matha v.d. Linden had hier 'n kruidenierszaak.


Datum: 03-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, mv. Mesman-Sijnen(?), je hebt gelijk, in mijn herinnering lag de rij huizen direct aan de Beekstraat, maar bij nader inzien klopt het dat er nog twee huizen apart stonden van de rij.