EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3525

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrus Canisiusschool / St Maria Gorettischool / Neveninstromers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolreisje Petrus Canisiusschool '48 '49

Beschrijving

Schoolreisje van de klas van Meester Sloots. Ik weet niet zeker welke klas dit was. Op de foto zijn te herkennen: Jan van Houtum, Martien Berkvens, Henk van Haandel, Jan Franse, Arie van Esch, Theo de Bruin, Jan van de Ven, Toon Ector, Henk Coolen, Frans Neggers, Jan Voets, Bert van der Heijden, Jan van Dommelen, Ad van Hoof, Tiny den Ouden, Henk de Bitter, Jan Sprik, Walter Rooyakkers, Toon van Ginkel, Harrie van den Hurk, Frans Gijzen en meester Sloots. De foto werd genomen in Nijmegen met uitzicht op de Waalbrug.


Geplaatst op

17-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-01-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ook ik heb ooit op deze school gezeten (van 1966 t/m 1969) Er was toen de meester 'ouwe Sloots' en de 'jonge Sloots', de zoon van. De jonge Sloots woonde in de buurt van de Ouwe Toren weet ik nog.


Datum: 25-11-2007
Naam: Henk Harks  
img

Wie kan mij vertellen of meester Sloots in de Kloosterdreef tegenover de Runstraat heeft gewoond (naast de bakker)? Ik heb bij hem in de klas gezeten (3e klas) 1943-44.


Datum: 26-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

De meester Sloots op deze foto woonde met zijn gezin op de Oude Torenstraat, komend vanaf de oude toren aan de rechterkant, vlak voor de rijwoningen aldaar.


Datum: 26-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik wou daar niet op ingaan, maar het klopt: voor de Oude Torenstraat woonde hij (thuis in?) op de Kloosterdreef 25.


Datum: 10-02-2008
Naam: Lies Bloksma - Werrens  
img

Is het misschien mogelijk dat die jongen rechts met het witte kraagje en die grote oren Piet Klaassen is?


Datum: 12-02-2008
Naam: Henk de Bitter  
img

Nee Lies dat is niet juist, het is Jan Sprik.


Datum: 18-09-2010
Naam: Ingrid de Bruijn  
img

Hallo, ik ben de dochter van Theo de Bruijn.Omdat mijn vader geen computer heeft reageer ik namens hem. Ik heb hem blij verrast met de gevonden foto"s op deze site. Maar wie kan mij vertellen waar Theo de Bruijn staat op deze foto. Er is binnen ons gezin twijfel. Graag ontvang ik reactie, groetjes,Ingrid de Bruijn.


Datum: 19-09-2010
Naam: Henk de Bitter  
img

Op de eerste rij en dan van links naar rechts is Theo degene die net boven de vierde jongen uitsteekt. Ook op foto 14018 komt Theo de Bruijn voor. Hij staat daar op de 2e rij de 2e van links. Theo woonde indertijd op de Kloosterdreef enkele huizen bij mij vandaan. Doe hem de hartelijke groeten.


Datum: 19-09-2010
Naam: Ingrid de Bruijn  
img

Bedankt voor uw reactie dhr. de Bitter, maar toch nog even voor de duidelijkheid, Bedoelt u dan de jongen die voorover gebogen staat achter jongen vier in het donker gekleed en met strakke scheiding? Of naast jongen vier (nog op de eerste rij) en met zijn arm om zijn buurman geslagen? Hiervan dacht ik namelijk dat het mijn vader was. Mijn vader dacht zelf dat hij de jongen was die achter jongen vier van rechts op de eerste rij staat.


Datum: 21-09-2010
Naam: Henk de Bitter  
img

Je vader heeft gelijk. Theo staat inderdaad achter de 4e jongen van rechts! Groetjes aan Theo.


Datum: 24-09-2010
Naam: Ingrid de Bruijn  
img

Dhr de Bitter, bedankt voor uw reactie. We hadden binnen ons gezin allemaal een ander jongetje op het oog. Omdat pa ook twijfelde is het toch maar fijn dat er anderen zijn die de twijfel kunnen weg nemen. Zo zie je maar dat je jezelf toch het beste herkent. Ik heb hem uw groeten over gebracht en u krijgt de hartelijke groeten terug. Ingrid


Datum: 09-03-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Ingrid, met jouw vader was ik destijds "school"-bevriend. Vraag hem maar een keer, of hij Wim Roxs nog kan herinneren. Hij is nog wel eens bij ons thuis geweest in de Woenselsestraat. Theo woonde toen op de Kloosterdreef, nietwaar? Hij was toch wel zo´n beetje mijn leeftijdgenoot, dus is Theo nu ca. 72 of 73 jaar jong...!