EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23816

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrusschool Woenselsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolfoto

Beschrijving

Foto van een kleuterklas van de St. Petrus school (toen van Meester Dekkers), Woenselsestraat 316, onder leiding van kleuterjuffrouw Lies Pennings Dankers. Allemaal jongens uit de Woenselsestraat. Achterste rij uiterst links Frans Verheijen Jo van Houtem, Eduard Capel...uiterst rechts Gradje Pellegrom. Wie nog meer ? >>>Een grotere genummerde versie is toegevoegd wat benoemen gemakkelijker maakt. (Cor (red.))<<<


Geplaatst op

08-04-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-02-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Volgens mij is deze foto niet van de school op de Woenselsestraat 316. Komt mij niet bekend voor en trouwens vanaf Rox-Konings en vanaf de Reestaat moesten de kinderen naar de Kloosterdreef op school.


Datum: 13-02-2015
Naam: Antoon Franse  
img

Deze foto is genomen aan de rechter zijde v.d. school (Eekhoornstraat) evenals foto nr. 23815 met de gebroeders Verheijen en die woonden op de hoek van de Hamsterstraat. Ik woonde tegenover de school maar moest inderdaad naar de St. Petrus Canisius school aan de Pastoriestraat, wanneer die regeling is ingegaan weet ik niet.


Datum: 13-02-2015
Naam: Frans Verheijen  
img

De foto is van het jaar 1942-43 Woenselsestraat 316 (Mr Dekkers.) In de oorlogsjaren 1944-45 moesten wij vanwege de duitse bezetting. de school verlaten. We kregen toen tijdelijk onderdak in de boogschutterij van de heer v.d.Laar, Kloosterdreef (gelegen tussen slager Wilbers en Jacobs). Na de oorlog studeerden wij af op het Canisius Pastoriestraat. Dank aan juf. Lies, die ons (31 kinderen) begeleidde naar de toekomst.
P.s .nr.21 is Willy v.Houtum nr.31 is Ad Capel