Fotonr.: 13841
Bijdrager Eugene van de Laar
Jaar: 2007
Locatie 1.:Woensel |413 Gildebuurt |Spinnerstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Spinnerstraat

Beschrijving De Spinnerstraat is ook weer een straat van kort na de oorlog en loopt van de Looierstraat naar de Weverstraat.
Geplaatst op 15-10-2007

Reacties

Datum: 21-10-2007
Naam: Ben Brekelmans img

Het stukje Spinnerstraat dat links hiervan ligt, zie je op foto 12654. Het schuine stukje dak, helemaal links op de foto, is van het schuurtje van de fam. Wouters aan de Looierstraat. Die zijmuur was onze buut! Toen ik er vorige week nog samen rondliep, kon ik bijna nog de kinderstemmen van toen horen: al wie nie weg is die buut ik, iiiik kom!


Datum: 20-09-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Als ik Weverstraat zie staan, moet ik nog altijd denken aan een sollicitatie. Ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de Beemdstraat, maar had Weverstraat verstaan. Overal vragen naar het gebouw waar ik moest zijn, tot uiteindelijk iemand me wist te vertellen dat ik in de Beemdstraat moest zijn. Dat ik veel te laat kwam mag duidelijk zijn. Het kwam allemaal goed, maar mijn gehoor is helaas nog steeds slecht. Ben, een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien, wie niet weg is is gezien. Net even anders.


Datum: 16-12-2010
Naam: Frits Rutjens img

De Spinnerstraat is ontstaan nadat in de oorlog de laatste huizen van de Weverstraat zijn weggebombardeerd. Na die tijd in de jaren 50-55 is de speeltuin achter de Weverstraat ontstaan.


Datum: 17-12-2010
Naam: Eugene van de Laar img

Mijn zusje woonde vele jaren op nummer 5, het 3e huis. Vele mooie herinneringen daar omdat er altijd volk was. Ik moest er elke dag even langs om bij te tanken. De buurvrouw was Della van Engelen, die altijd op de koffie kwam. In het voorjaar van 2009 is mijn zusje overleden en doet het me altijd een beetje zeer als ik bij de Spinnerstraat kom.


Datum: 17-12-2010
Naam: Will van Oers img

Nee Frits, in de Weverstraat is niets weggebombardeerd. De Spinnerstraat is ontstaan in 1950/51 en was grotendeels bedoeld voor de bewoners van het Eindje en de Fellenoord die daar hun huizen moesten verlaten. Zo ook de Looierstraat.


Datum: 17-12-2010
Naam: Frits Rutjens img

Will, op die huizen in de Weverstraat is op 19 sept. 1944 een bom gevallen, daarna is inderdaad de Spinnerstraat ontstaan vanuit de Weverstraat. In de Weverstraat staan nog een paar huizen waar vroeger de tuin was van waar nu slager Beerens is.


Datum: 18-12-2010
Naam: Hans van Melis img

Frits, ik zou in het algemeen niet twijfelen aan de uitspraken van Wil van Oers. De Spinnerstraat begon in de groentetuin van slager Van de Laar, later de tuin van slager Beerens. Op foto 2181 is de heg om die tuin, en het huis op de hoek dat is afgebroken na het bombardement, te zien. Tijdens de bouw van de Spinner- en Visserstraat ben ik vaak vanuit de slagerij het bouwterrein opgelopen. De afbraak van het hoekhuis had geen betekenis voor de aanleg van de Spinnerstraat.


Datum: 18-12-2010
Naam: Tini van Rooij img

Dat laatste weet ik nog niet zo zeker, Hans. Als dat huis daar was blijven staan had het erg ver naar het midden van de straat gestaan. Op foto 24974 zie je dat de "nieuwe" buitengevel één lijn vormt met de laatste huizen van de Spinnerstraat. Op foto 15960 is rond de voordeur duidelijk de halve boog te zien die ontstond nadat het huis links daarvan was afgebroken.


Datum: 18-12-2010
Naam: Hans van Melis img

Juist Tini, je bewijst mijn gelijk. De zijgevel ligt gelijk met de voorgevel van de huizen aan de Spinnerstraat en de zijtuin ligt gelijk met de voortuintjes van de huizen aan de Spinnerstraat. Ik had foto 15960 niet in de gaten.


Datum: 17-05-2011
Naam: Theo van Schaijk img

Het huis op de hoek is inderdaad gebombardeerd, daarbij is nog een dode gevallen. Hij had dekking gezocht in het schuurtje. De oudere jongens uit de Weverstraat hebben de kelder nog lang als clubhuis gebruikt, om vooal te jokeren en te rikken.


Datum: 02-05-2014
Naam: Ben Brekelmans img

De huisnummering in de Spinnerstraat loopt, in tegenstelling tot gebruikelijk, op in de richting stadscentrum. In deze eerste blok links woonden:
op huisnummer 1 de fam. Bouman, later Roelofs;
op huisnummer 3 de fam. v/d Wildenberg;
op huisnummer 5 de fams. Bollen en Dassen;
op huisnummer 7 de fam. Senders;
op huisnummer 9 de fam. Wieringa- Driessen;
op huisnummer 11 de fam. van Hout;
op huisnummer 13 de fam. Kuipers resp. Bakker;
op huisnummer 15 de fam. Huygers;
op huisnummer 17 resp. de fams. Scheuders, Kooistra en Kuilman;
op huisnummer 19 de fam. Brekelmans.