EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13571

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Oude Bosschebaan*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Oude Bosschebaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oude Bossche Baan

Beschrijving

Deze boerderij stond aan het einde van de Oude Bossche Baan. Als je rechtdoor ging dan kwam je in Best uit en als je rechtsaf ging kwam je in Son uit.


Geplaatst op

25-09-2007

Reacties:

Datum: 26-09-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Woonde daar in de 50er jaren niet de fam. Keizer (of was het Kroon)? Ik herinner me dat er een meisje van een boerderij daar in de buurt met de fiets naar school mocht komen. Dat was ons verboden. Ik heb het over de Philomenaschool in de Alard du Hamelstraat.


Datum: 26-09-2007
Naam: Piet van Hees  
img

Is dit nu ergens binnen de Fransebaan?


Datum: 27-09-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Op de plattegrond van Eindhoven zie ik nergens deze splitsing met woning/boerderijtje. Weet iemand de locatie te preciseren?


Datum: 27-09-2007
Naam: Anne Troost  
img

Je had vroeger enkele kilometers na de Grensweg in de Oude Bosschebaan een Y splitsing (eigenlijk een driehoekje van land in de Oude Bosschebaan). Rechtsaf ging je naar de Hoeven richting Son. Linksaf kwam je met een haakse bocht richting Boschdijk recht tegenover de Maasstraat in Acht uit. Zou dit deze Y splitsing kunnen zijn? Ik heb een plattegrond waar bovenstaande zichtbaar is.


Datum: 28-09-2007
Naam: Anne Troost  
img

Op het negatief van Willy stond 1976. De situatie van de Achtse Barrier in die tijd wordt voortreffelijk weergegeven door foto 6245. Daarop staat niet alle bebouwing ingetekend.


Datum: 28-09-2007
Naam: Bouko Kroon  
img

Deze foto is gemaakt op de Heuvel in de buitenwijk van Son. De fotograaf stond met z'n rug naar Son. De weg links ging naar de Philipswijk en de weg rechts naar Aanschot. Ik ben er honderden keren langs gekomen als postbode en heb er kilo's post bezorgd. Nu is het: Industriepark Ekkersrijt.


Datum: 02-04-2013
Naam: P. Keepers  
img

Het juiste antwoord is al gegeven. Deze boerderij zag ik iedere dag als ik van café Ossekop en de Siepel naar huis fietste, ik moest links af naar de Philipswijk. Deze foto is genomen naar de richting Eindhoven ter hoogte van familie Van Gerwen en Jo de Haas de varkensberenboer.


Datum: 22-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

De weg naar Philipswijk heette Esp (van Son naar Vlokhoven). Het gebied bij Beton Son is Heuvel.


Datum: 24-05-2018
Naam: Mathi Prygoda  
img

Het juiste adres is Heuvel 11 in Son en Breugel. Dit is nu het oostelijke deel van Ekkersrijt. Hier kruisten de wegen vanuit Houtens (ophaalbrug), Aanschot en Esp.