EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6245

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Achtse Barrier 1974

Beschrijving

In 1974 was er nauwelijks bebouwing in Achtse Barrier. Behalve woningen aan de Boschdijk (en de molen middenlinks) liggen er slechts enkele boerderijen in het gebied. Duidelijk herkenbaar zijn Driehoeksbos en de Oudebosschebaan. Merk op dat het kruispunt Marathonloop en Huizingalaan al wel was aangelegd maar de wegen waren nog niet doorgetrokken.


Geplaatst op

04-10-2006

Reacties:

Datum: 29-05-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het oude wegenpatroon van landweggetjes noord-zuid en oost-west zien we in de Achtse Barrier nu nog steeds terug in het fietspaden-netwerk. Het fietspad zuid naar noord: Oude Bossch Baan - Vauclusepad - Cantalpad. De boerderij die met een soort oprijlaan aan de Boschdijk ligt (nog steeds bestaand, zie 11816, nu adres Indrelaan/ Mainelaan), de oprijlaan is nu ook fietspad. Daaronder de Spaaihoefweg die leidt naar het wegenkruispunt/gehucht Spaaihoef (zie 5486). Tegenwoordig is dit het Savoiepad. Na dat kruispunt gaat het Savoiepad verder waar de weg vroeger De Hoeven heette. Daaronder de oude Mensfortweg (nu ongeveer de Cahorslaan), die naar het wegenkruispunt/gehucht Mensfort gaat. Peter, je schrijft elders (20497) dat de Jachtweg (lopend van Grensweg naar Mensfortweg) grotendeels parallel met de OBB loopt, maar die kan ik hier niet helemaal plaatsen. Ook de locatie van de Grensweg (lopend van OBB naar Mensfortweg) kan ik niet echt thuisbrengen. Is er wellicht een uitsnede van een oude plattegrond met die straatnamen te plaatsen?


Datum: 29-05-2011
Naam: Peter Vermeulen  

De Jachtweg staat duidelijk aangegeven. De Mensfortweg loopt vanaf de Boschdijk oostelijk naar de Oude Bosschebaan, daarna bij "Prinsejagt" een stukje zuidelijk om weer verder in oostelijke richting verder te lopen tot aan de Nuines (net over de Huizingalaan). Op dit stuk is de Jachtweg een zijweg in noordelijke richting. Daaraan ligt de boerderij van Harrie Renders (rode vlak). Verder doorrijden kom je uit op Grensweg 1 bij boerderij Brands (grens Woensel/Son).


Datum: 29-05-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Voor de duidelijkheid: Hoeve Prinsejagt lag in de punt net onder de Mensfortweg en links van de Oudebosschebaan. Het rode vlakje daar schuin tegenover is de boerderij van de dames van Vroenhoven, later Janus Tops.


Datum: 29-05-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Op het gedeelte van de Marathonloop naar de Boschdijk staat nog aangegeven de boerderij Boschdijk 870 van Fried van Kemenade 22015 (thans Stedelijk College). Een stuk daarboven loopt vanaf de Boschdijk een gruisweg die aansluit op het nog aanwezige zandpad langs het "driehoeksbos". Langs deze gruisweg stonden twee woningen: links Boschdijk 900 (22050, Villa Alteveer) en rechts Boschdijk 902 (22051, nu het terrein van het Bisschop Bekkers College)


Datum: 12-05-2018
Naam: Mathi Prygoda  
img

Een stukje Grensweg is nu het wandelpad, rechts van de Huizingalaan.