EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13427

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
hoek Boschdijk/ Wattstraat

Beschrijving

De paal met verwijzing naar een schuilkelder, links op foto 13424, stond op deze hoek. Na de oorlog heeft de toen aan de overkant wonende tandarts Fizaan hier dit huis laten bouwen. Nu zit er dus een makelaar in.


Geplaatst op

14-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-09-2007
Naam: Peter van Gansewinkel (Canada)  
img

Het grootste leed wat een schoolkind uit mijn tijd kon ondergaan, was een bezoek aan tandarts Fizaan.


Datum: 15-09-2007
Naam: Jack Docters  
img

Zo is dat Peter, ik ben enkele keren toen ik als kind met mijn moeder daar naar toe moest, uit de wachtkamer weggelopen. Je hoorde in de behandelkamer allerlei gekrijs en gejammer. Wat was zijn bijnaam ook al weer? Iets met paarden dacht ik.


Datum: 13-03-2012
Naam: Hans Smit  
img

Zijn bijnaam was 'de beul van Woensel', althans bij ons in de buurt (Hendrik de Keyzerlaan). Dat slepende geluid van die trage tandartsboor kan ik nog horen en ook het gekrijs. Aan de muur in de wachtkamer (geheel rechts op de foto) hingen 'geestige' ingelijste tekeningen over het brute werk van tandartsen, om je alvast in de juiste stemming te brengen. Het verhaal gaat dat de automobilist die in de jaren zestig door de muur van de tegenover gelegen begraafplaats reed in paniek bij Fizaan was weggevlucht. Zal wel niet waar zijn ... maar wel leuk.


Datum: 27-03-2012
Naam: Henk Boes  
img

Die tandarts Fizaan kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren. Als puber in de 50er jaren zat ik daar elk half jaar en heb nu nog een voelbaar gat (het enige) in mijn gebit waar eens een kies zat. Tegen zijn advies wilde ik in geen geval een zenuwbehandeling want die boor daar was ik doodsbang voor. Wat een martelwerktuig! Dus zei ik trekken die kies. Hoofdschuddend om zoveel domheid deed hij het en dat spijt me nu nog!


Datum: 29-05-2015
Naam: Ton Smit  
img

Inderdaad had je als kind doodsangst bij een bezoek aan Fizaan, Ik heb me wel eens urenlang verstopt in een Philipstuin. Na de behandeling (ik zie die behandelkamer nu nog voor me, met huiver) kreeg je altijd een wit beeldje van gips, van 10-12 centimeter groot. Die maakte Fizaan zelf, als hobby.


Datum: 29-05-2015
Naam: Florence de Vos  
img

Hij heeft bij mij ooit een kies gevuld (plomberen heette dat) maar kennelijk niet eerst goed schoongemaakt, wat mij een ontsteking bezorgde. Ik moest een kleine operatie ondergaan en was de kies kwijt. Ik ben daarna nooit meer bij hem geweest.


Datum: 29-08-2016
Naam: Desiree van de Vinne - Brisko  
img

In dit huis ben ik geboren, in 1970.