EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12848

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Meubels / Woninginrichting

Onderwerp 3.:

Meubelpaleis Heuvelmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 65

Beschrijving

Op Kleine Berg 65, ik dacht tegenover de Prins Hendrikstraat, stond dit karakteristieke pandje in rode steen en wit geschilderde natuursteen. Het karrewiel in de topgevelsteen zegt wellicht iets over de oorsprong van dit pand. In 1968 zal hier een winkel met de fantasierijke naam "Meubelpaleis".


Geplaatst op

09-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-08-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Het meubelpaleis was van de fam. Heuvelmans. Ze hadden ook een ingang aan de Grote Berg, ongeveer tegenover het oude politiebureau.


Datum: 09-08-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Jos, zie foto 9913 en ook dit pand is afgebroken. Het wiel boven aan de top duidt op de wagenmakerij van de gebr. De Rooy.


Datum: 12-01-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het oude pand is door de wagenmaker in 1905 laten bouwen. Nu staat er hier de Chinese supermarkt, lelijk van buiten maar van binnen een geweldige winkel die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Gebouwd in 1889, gesloopt in 1987.


Datum: 06-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Toen het oude pand er nog stond, was aan de achterzijde een werkplaats die allang niet meer gebruikt werd. Kinderen uit de buurt mochten daar vaak spelen met die van De Rooy, De kleinere kinderen hebben er zelfs een door grotere kinderen opgezet circus gezien, inclusief een lappen-ezel. De poort naast het pand werd ook door Bayens gebruikt voor hun schilders-glaszettersbedrijf. Er lag een groot terrein waaraan aan de linkerkant een aantal garageboxen o.i.d. waren. Jan Heuvelmans begon na de oorlog een tweedehands meubelzaak op de Grote Berg. In de kamers en-suite, op de begane grond stonden de meubels elkaar te verdringen, er was geen doorkomen aan. Al gauw bleek dat een schot in de roos en langzamerhand ging hij ook nieuwe meubels verkopen. Dat hij daarna de zaken nog grootser aanpakte en het pand op de foto erbij nam hoeft niemand te verbazen.


Datum: 06-03-2011
Naam: Jan van Kollenburg  
img

Op deze plaats staat nu het pand waarin Ron Wildenberg is gevestigd


Datum: 06-03-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Nee Jan, Ron Wildenberg zit op nummer 53, een paar huizen naar links. Huis hierboven op de foto is gesloopt en op deze plek zit nu de Chinese Chin Wah supermarkt