EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22023

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Centrum

Onderwerp 3.:

Kleine Berg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Muurankers

Beschrijving

Kleine Berg hoek Prins Hendrikstraat. Zie je niet veel in Eindhoven, want trapgevels en muurankers zijn zeldzaam. Jammer van die kasten van telefoon en TV, maar waar gaat die kabel/draad naar toe? Naar de overkant, maar waarom?


Geplaatst op

29-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-06-2011
Naam: Ton van Meel  
img

Die kabel langs een staaldraad is een onderdeel van de ringleiding van de winkeliersvereniging Kleine Berg, om de jaarlijkse kerstversiering van stroom uit de linkse kast te voorzien. In die kast zit een schema van de verlichting van de hele straat, verdeeld in enkele groepen, en een schakelklok, waarmee de feestverlichting werd ingeschakeld en 's nachts weer werd uitgeschakeld. Volgens mij aangelegd of onderhouden door Belder. Meer info bij Eppo.


Datum: 06-06-2011
Naam: Jan Wijnen  
img

Hr. van Meel, u noemt de betreffende stroomkabel op de Kleine Berg een ''ringleiding'', maar een ringleiding is een voorziening in combinatie met hoorapparaten, b.v. in een schouwburg of in een kerk. (zie o.a. Wikipedia).


Datum: 30-01-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat voorste trapgeveltje hoort bij no. 54 en was het kantoor van de vroegere makelaar M.M. Priems die in het hoge huis, met trapgevel, ernaast woonde. Daarnaast het huis waar ik geboren ben, Kleine Berg 56. Bomen stonden er vroeger niet op de Kleine Berg. Als ik me goed herinner waren er maar vijf auto's van bewoners: drogist Hooyen, kruidenier Oosterkamp tegenover de Heilige Geeststraat, dierenwinkel De Haan naast groenteboer Jansen, Priems op 54, mijn vader. Parkeren? Gewoon voor de deur. De straat was voor de kinderen.