EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9281

Bijdrager:

Jaar:

1923

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Drogisterijen

Onderwerp 3.:

Baijens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Glas- en Verfhandel Baijens. (2)

Beschrijving

Het interieur toont duidelijk dat Baijens ook een drogist was. Harrie Baijens (links op de foto) heeft de zaak in 1924 van zijn vader Dorus overgenomen. In 1961 zou zoon Theo de drogisterij en iets later zoon Tonnie de glas- en verfhandel voortzetten.


Geplaatst op

14-02-2007

Reacties:

Datum: 14-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Een van de twee zoons, ik dacht Theo, was ook een verdienstelijk kunstschilder.


Datum: 04-04-2007
Naam: M.Gosgerbo  
img

Fijn om Harrie nu eens op de foto te zien. Harrie was de grootste vriend van Jan Bogaars. Ook Harrie werd, evenals vele kleine middenstanders op 15 aug 1944 naar Welschap geroepen om het vliegveld op te ruimen. Jan werd toen geraakt door een bomscherf tijdens het ruimen. Wie weet er nog meer mensen die daar te werk gesteld werden? Harrie hielp ook veel mensen in de wijk van hun tandpijn af.


Datum: 11-10-2007
Naam: Mathijs Drenth  
img

Pratend over de Familie Bayens. Ik heb zowel Theo als Tonnie goed gekend. Theo en Tonnie waren neven van de naast woonende familie Verschueren. De zoon Gerard was een vriend van mij. Ongelukkigerwijs is hij omgekomen bij een auto-ongeluk in Zell am See Oostenrijk. Hij was toen samen met zijn neef Theo op vakantie.


Datum: 20-10-2007
Naam: Frank van der Palen  
img

Leuk om zo'n oude foto van mijn opa Harrie Baijens te vinden. Oom Theo is ondertussen gestorven. Oom Tonnie en mijn moeder, Lisette Baijens, leven nog. Helaas zijn mijn ooms met de zaak gestopt en zit er nu een Italiaans restaurant in.


Datum: 28-02-2010
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Mieke, 15 Aug 1944 ging Harry Baijens niet naar het vliegveld maar hij dook onder bij een boer in Casteren/Hoogeloon, dit vertelde Lisette Baijens mij deze week nog.


Datum: 06-03-2011
Naam: Jan van Kollenburg  
img

Volgens mij was Gerard Verschueren met Jan Kosterman, zijn neef op vakantie, Jan Kosterman woonde boven Fam. Verschueren.


Datum: 16-06-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

<p>Over vader Harrie kan ik nog een anekdote vertellen. Ik kwam als kind nogal eens over de vloer bij Baijens. Vader Harrie kwam ik dan wel eens tegen in de winkel of verder in de werkplaats. Hij vertelde mij dat zijn huisarts, mijn vader, hem verboden had nog sigaren te roken. Hij was een stevige roker geweest die er wel 10 op een dag aankon. Hij vertrouwde mij toe dat hij ondanks het verbod nog steeds door rookte, al was het aantal gereduceerd tot 3 per dag. Hij vond het een goede grap dat aan mij te vertellen. Hij hield wel van een grapje, Theo ook trouwens.</p>