EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12650

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Schoenmakerstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Korenveld Schoenmakerstraat

Beschrijving

Rechtsachter: de Nutsschool


Geplaatst op

26-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-07-2007
Naam: Gerard van Rooij  
img

Grandioos die foto. Dit korenveld lag globaal tussen de Schoenmakerstraat, de Kleermakerstraat, Broekseweg, Weverstraat en Spinnerstraat. Het land was van boerke Van Geffen uit de Kleermakerstraat. We maakten altijd gangen en hutten tussen het hoge koren. De boer kon daar woedend over worden en ging je achterna met een riek. Eens had hij me te pakken en sloot me op in het kippenhok bij zijn boerderij. 's Avonds ging mijn vader me zoeken en heeft me bevrijd. Henriette, ben jij van de familie uit de Looierstraat?


Datum: 27-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dit lijkt mij mevrouw Wouters met haar dochters Martina en Jet, Gerard. Inderdaad: hoek Looierstraat / Spinnerstraat, ik schat huisnummer 1. Mooi plaatje!
Looierstraat 9 Ben, zie foto 12654 (Tini)


Datum: 29-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

In 1944 lag de Looierstraat nog ergens anders en was er nog geen Spinnerstraat. Het zou goed kunnen dat de dames hierboven op de grond zitten waar later de huidige Looierstraat is gebouwd.


Datum: 30-07-2007
Naam: Henriette Schalks-Wouters  
img

Het is inderdaad mijn moeder Marietje Wouters-Sanders. De kinderen zijn haar dochters Maria en Martina, ik was nog niet geboren Ben. De Schoenmakerstraat was toen nog een onverharde weg.


Datum: 10-08-2007
Naam: Henriette Schalks-Wouters  
img

Het is inderdaad de grond waar later de huizen van de Looierstraat en Spinnerstraat gebouwd zijn. Vanuit de Schoenmakerstraat hadden we toen uitzicht tot aan de Weversraat. De Looierstraat en Spinnerstraat werden in 1951 opgeleverd. Wij zijn toen verhuisd met de platte kar met paard.


Datum: 25-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

De plaatsbepaling rechtsachter de nutsschool is begrijpelijk maar formeel niet juist. De voorgevel van het schoolgebouw lag aan de Schoenmakerstraat, maar de feitelijke ingang lag aan de andere kant. Vanaf de Pastoriestraat gingen de leerlingen via het schoolplein naar de achteringang, en gingen daar naar binnen. De onderwijzers kwamen wel binnen via de voordeur. Toen ik daar naar school ging, werd het terrein niet meer of niet meer geheel bewerkt voor landbouwproducten. Bij het 60-jarig bestaan van Philips in 1951 werd het terrein gebruikt om die mijlpaal te vieren met wedstrijdjes en spelletjes en veel snoep. Korte tijd daarna werd met de nieuwbouw begonnen; zowat het hele stuk tot aan de Weverstaat werd volgebouwd.