EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11821

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Schootsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schootsestraat vanaf St. Trudoplein.

Beschrijving

Vanaf het St.Trudoplein de Schootsestraat in, deze huizen staan links. Hier zat vroeger een slager, ik meen met de naam Hager, en in een van de huizen verder woonde de Wildt, grafdelver op St. Trudokerkhof


Geplaatst op

24-05-2007

Reacties:

Datum: 25-05-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Naast het huis links met de brandladder boven tegen de gevel, komt het huis van de Wild, grafdelver in vroegere jaren. Maar daar tussenin is waarschijnlijk het smalste achterompaadje van heel Eindhoven. Het is niet breder dan zeg 65 centimeter en heel vroeger kon je achterom naar links toe achter de hoge huizen waar o.a. slagerij Cees Hager zat, getrouwd met een dochter van Verberne. Hij zelf kwam uit Ede en had eerst een slagerij in de Vrijstraat.


Datum: 03-11-2013
Naam: Jac Hager  
img

Cees Hager is geboren in Neede (bij Eibergen) op 17-10-1911. Hij heeft lang in Apeldoorn gewoond en is daar als jongen van 14 jaar als slagersknechtje begonnen. Eind jaren '20 is hij naar Eindhoven vertrokken en heeft daar onder meer als knecht bij Cleven (op de Markt) en Blomhof (Vrijstaat) gewerkt. Hij is in 1934 voor zichzelf begonnen in de Schootsestraat 170 (dat was toen nog nr. 42) en is toen getrouwd met Anna Verberne.


Datum: 04-11-2013
Naam: Jan Toirkens  
img

Ik heb begrepen dat Cees Hager zijn laatste jaren in Maarheeze heeft gesleten en daar is overleden. Het was een markante man. Ik herinner me hem nog altijd met zijn witte gesteven slagersmuts op.