EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11715

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Poeijersstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Poeijersstraat

Beschrijving

De Poeijersstraat vanaf de kruising met de Paul Krugerlaan en de Jan Tooropstraat.


Geplaatst op

17-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Ik denk dat de auto links, bij mijn schoonouders voor de deur, mijn DAF Marathon is met zijn Abarth-uitlaat en sportstuur. Deze auto was voorzien van de laatste snufjes, zoals automatische ruitensproeier, remlichtmodulator en was zelfs 25 cm korter. Als men iets wou uitproberen, mocht dat op mijn auto. In heel Europa kreeg hij bekijks.


Datum: 18-05-2007
Naam: Henk Meelen  
img

Wil. dit is geen DAF, maar een Opel Kadett.


Datum: 18-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het zal jammer genoeg niet mijn auto zijn. Bij nadere beschouwing is het inderdaad een Opel Kadett, waarschijnlijk een coupé, gezien het vinyldakje. Rechtse een Citroën GSA. Verder een Volkswagen T2, pick up. Achter de lantaarnpaal waarschijnlijk een Datsun Bleubird.
<<< wat heeft dat allemaal met Eindhoven te maken? (Peter) >>>


Datum: 18-05-2007
Naam: Hennie Peels  
img

In het café op de hoek heb ik menig pintje gedronken. Het is wel ongeveer 40 jaar geleden. Ik weet zelfs de naam niet meer.


Datum: 19-05-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Hennie, volgens mij 't Lempke.


Datum: 19-05-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Linksboven, achter de Chinees, nog een torentje van de St. Jozefkerk.


Datum: 20-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In het linkse winkelpand woonde de familie Sanders-Jacobs met een kruidenierswinkel. Daarnaast woonde in den beginne de familie Rijering, waarvan een dochter met haar man een drukkerij zijn begonnen in de Gestelsestraat nabij de Rondweg. Later is in dit pand de fam Van Hoof komen wonen. Dan de fam. V.d.Heijden waarvan ik een foto geplaatst heb, foto 4150. Daarnaast de fam. Van Zon. De man Peer hebben ze bij het openen van een autodeur doodgereden op de Geldropseweg. Na het overlijden van haar man is de huisvrouw naar Sterksel vertrokken en kwam in dit huis de groothuisbezitter fam. Van Luit wonen. Hun zoon is getrouwd met de dochter van de familie Van Tuijl uit de Hemelrijken. Dan was er een huis met de fam. Van Galen met daarnaast Kuiten met zijn groentenhandel. In het laatste pand woonde Matheusen met huishoudelijke artikelen. Zoon Adriaan is bij DAF jaren mijn collega geweest.


Datum: 20-05-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Ik heb het inderdaad verkeerd gezien. Café het Lempke zat er schuin tegenover. Op de foto de rechterbenedenhoek. Tegenover een bakker.


Datum: 20-05-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Deze foto is genomen uit het slaapkamerraam van nr. 44 richting Ruysdealbaan, langs rijschool Ad Dirne nr. 46, en ’t Lempke was op nr. 50.


Datum: 27-06-2007
Naam: Alex van de Voort  
img

Die Citroën GSA was van mijn oom Harry Dahmen (en zijn vrouw Diny van de Voort). Voordat ze naar het huis aan de Jan van Tooropstraat gingen, woonden zij in die oude huisjes die op de Poeijersstraat stonden, waar nu ongeveer het Tafelbergplein is. Ik kan het me nog herinneren, als klein manneke daar op visite (rond 1970). Dat waren toen echt twee heel oude knippen, met een moestuin, een poepdoos naast de stal, een opkamer en goei-volluk-achterom. Die twee woningen zijn toen ongeveer als laatste gesloopt. Jammer dat daar geen foto's meer van zijn.


Datum: 14-10-2007
Naam: Paul van Erp  
img

De kruidenierswinkel was inderdaad van de fam. Sanders. Bij ons in de buurt bekend als Bet Sanders. Nog lang na het overlijden van Bet gingen we nog steeds naar Bet Sanders. Zoals vaak in de vijftiger jaren ging bijna alles op de lat en werd er wekelijks afgerekend door de moeder.