EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8477

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Jan Tooropstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Niet de Paul Krugerlaan.

Beschrijving

Hier zijn niet te zien: Klumpkens, tabakszaak Prijden "Duizend en een" Jan de Wit (groenten en fruit), den Ouden (schoenen) bakker van Eerd, slager Panken, drogisterij "de Walnoot" zuivelwinkel Bressers, Kapper Peels, Klimopwinkel. Maar wel het Cafe van mijn ome Harrie. (RHCe 0001345)


Geplaatst op

10-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-01-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Dit is volgens mij de Jan Tooropstraat


Datum: 10-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Goh meteen goed. Café de Sportvriend Poeyersstraat 50 hoek Jan Tooropstraat. H.P van de Ven. Ome Harrie. Ginds in de verte kwam de Rondweg.


Datum: 10-01-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

In de Jan Tooropstraat zat een juwelier, daar heb ik veel bedeltjes gekocht voor aan mijn bedelketting.


Datum: 10-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Goedgekeurd! Mag er bij.
Horloger-Juwelier G. Kuijl, Jan Tooropstraat 28


Datum: 10-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook kapsalon van den Berk zat eerst rechts op 25 en later links op 26 in deze Jan Tooropstraat. Op 24 (?) Buijtels bouw/aanneming. Veel later zat rechts vooraan Conijn Muziek. En ter hoogte van nr. 25 zat ook een smederij, waarvan de naam me is ontschoten.


Datum: 10-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Op nr. 6 is nu de Kerk van Christus gehuisvest. Dat is waar de bestelauto staat. Een paar huizen verder was het sigarenmagazijn van Theo Walenberg. Tijdens zijn diensttijd (1940) had hij een hand verloren. De muziekzaak van Rovers is later verplaatst naar de Generaal Bothastraat (fusie?).


Datum: 10-01-2007
Naam: Henk Meelen  
img

De Smederij en Fietsenwinkel was van Verberne. Rovers Textielwinkel heeft daar ook gezeten (daarna Conijn). Iets verder zat een slagerij en banketbakker van de Ven en een zuivelhuis en niet te vergeten de friteszaak van de Kuit. Links op de foto (heerlijke frites en zelf gemaakte nasiballen). Die huisjes zijn gesloopt. Ook zat daar een oudpapierhandel van v.Rooy.
Die andere winkels zaten in de Jan v.Riebeecklaan. En Bakker Klumpkens zat op de hoek Poeyersestraat Paul Krugerlaan.


Datum: 10-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Henk had nog een aantal niet op deze foto aanwezige winkels. Nu maar wachten op de bijbehorende foto's.


Datum: 10-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dit was nadat Mat de Kuit (frietzaak) en zijn broer ernaast, de groentewinkel met Oud-papier handel achterom, al weg waren want er staan al nieuwe huizen. De grote vensters rechts waren vroeger van de manifacturenwinkel van Rovers waarover ik ergens schreef dacht ik dat ik nog weet dat je daar voor 5 cent een ladder in je nylonkous kon laten ophalen, wat een van de dochters van Rovers deed achter in de zaak. Later is hier Conijn muziek gevestigd (geweest?).


Datum: 10-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Conijn is van daaruit naar de Generaal Bothastraat gegaan. Inmiddels heeft Theo zijn zaak daar verkocht aan het Rotterdamse FeedBack.


Datum: 11-01-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Had bakker Klumpkens niet een zoon die Paul heette en kampioen van Zuid Nederland met boksen is geweest? Hij is helaas veel te jong gestorven.


Datum: 11-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Van die zoon (als ze die al hadden) kan ik mij niets herinneren. Wel twee dochters Margriet en Netty. Netty zat ergens in de zestiger jaren op de banketbakkersschool in Amsterdam. Als moederziel alleen meisje op een hele school met jongens. Toen de hele school op schoolreis ging richting Schiphol o.a. mocht zij een vriendin meenemen. Ik was die vriendin die mee mocht, Dus twee meisjes op schoolreis met een hele school jongens, twee kippen in het hanenhok, nou dat hebben we geweten.


Datum: 11-01-2007
Naam: Paul van Hees  
img

Ja Jeanette, Paul Klumpkens kreeg op jonge leeftijd een hersentumor en is daaraan helaas ook aan overleden. Hij was een fanatiek bokser, maar in het dagelijks leven een zeer zachtaardige man.


Datum: 12-01-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Dat klopt Paul, zo herinner ik me hem ook, hij was getrouwd met Wilma Giessen, een oud-collega van mij. In het begin van de jaren tachtig woonden ze op de Hofstraat langs het spoor.


Datum: 13-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In het cafe woonde Harrie van de Ven. Zijn vrouw kwam uit een kastelijnsfamilie (Nuenen park). Harrie heeft vroeger in het eerste van Nuenen gespeeld en niet onaardig. Daar heeft hij ook zijn vrouw leren kennen. Daarvoor woonde er ook een familie van de Ven in het cafe op de hoek van de Achterstraat. Ze hadden 2 dochters. Een er van heette Sjan. Die zou nu zo'n 70 jaar moeten zijn.
Langs het cafe zat een Kapper Cremers. Een van de dochters is als de ledersnijdster veel in het nieuws geweest. .....


Datum: 04-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Ja, de Jan Tooropstraat. Ik ben Jan Rovers van de textielwinkel nog niet vergeten, hij scheurde door half Tongelre in de Mercedes van pa Rovers, zonder rijbewijs. Van Rooy, die oud papier en ijzer handelaar had ook van die groote handkarren. Die leende ik bij hem in de schoolvakantie en haalde oudpapier op bij o.a Jan de Wit en de rest van de boven al vernoemde namen.
En ja de frikandellen van de Kuit waren de beste van heel Eindhoven, als ik er aan denk mis ik ze al.


Datum: 20-07-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Mart de Kuit had voordat hij de friettent had een groentenzaak, dwz hij ventte groenten. Afrekenen ging bij hem altijd in stuivers wat wel eens lastig was. De zakken friet van hem kon je bijna niet op. Goei moat dus.
Bij mijn weten heette de jan Tooropstraat tot ergens in de vijftiger-jaren: de Achterstraat.
<<< klopt Paul, kijk maar op foto 11715 Poeijersstraat.


Datum: 20-07-2007
Naam: Paul van Erp  
img

De slagerij verderop in de straat aan de rechterzijde was van Orbom. Een niet alledaagse naam.


Datum: 30-08-2007
Naam: Annie Walenberg  
img

Weet iemand iets te vertellen over Theo Walenberg van het sigarenmagazijn. Hij is de naamgenoot van mijn vader, heette ook Theo Walenberg en is familie van mij.


Datum: 05-12-2007
Naam: L.G.M. Walenberg  
img

Deze straat is inderdaad de Jan Tooropstraat. Ik (Laurentius Walenberg) ben daar op 10 april 1953 geboren. Mijn vader was Theo Walenberg en mijn moeder Nelly van der Heijden. Mijn vader had daar eerst een sigarenwinkel annex bibliotheek en was gevestigd verder in de straat bij smid Verberne (tevens Haarden). Wij woonden op nr 14. Naast ons woonde de familie Klinkers en later van der Koelen met een snoepgroothandel. Op nr 16 woonde Orbon de slager die later is overgenomen door slager .....die daarna op de Tongersestraat (oud Tongere over de overweg) een zaak heeft geopend. Wij woonden tegenover de Kuijt die waren er 2, in 3 kleinere lage huizen die inmiddels verdwenen zijn. Er was een kleine kruidenier annex groentezaak en daarnaast de frietboer met inderdaad grote porties friet voor een kwartje. Aan onze kant zat ook van de Heijden de melkman en Klumpkes de bakker. Aan de andere kant kapper van den Berk die naderhand de staatsloterij heeft gewonnen en een oud papier en oud ijzerhandelaar waar wij als kind ons oud papier en ijzer afleverden.


Datum: 06-12-2007
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Was dat slager van de Broek? Die zat op de Tongelresestraat hoek Lokomotiefstraat.


Datum: 06-12-2007
Naam: Henk Meelen  
img

Na Slagerij Orbon is hier slagerij Joosten gekomen, die daarna is verhuisd naar de Tongelresestraat tussen de 2 overwegen in iets verder dan slager v.d. Broek net voor de Hofstraat.


Datum: 06-12-2007
Naam: Paul van Erp  
img

In die straat zat naast Orbon ook nog een bakker. Ook zat er een zaak van Rovers, een beetje terug richting Poeiersstraat, waar men knopen, garen etc. verkocht. In mijn herinnering zat ook ergens een zuivelhandel, of kwam die na de bakker of de slager in een van die panden? Overigens sprak iedereen in deze buurt over de Poeiersestraat ipv de Poeiersstraat.


Datum: 06-12-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Klopt Paul, iedereen zei Poeiersestraat. Ik weet pas sinds kort dat het anders moet zijn.


Datum: 07-12-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Volgens het straatnaambordje (bij mij op de hoek) is het Poeijersstraat (met een ij)


Datum: 08-12-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Volgens mij heet het gebied daar ''De Poeijers'' , ook aan de overzijde van het kanaal, naar de Geldropseweg toe, waar een gedeelte van de DAF staat.


Datum: 15-09-2014
Naam: A. Beekmans  
img

Deze straat was vroeger de Achterstraat en is later veranderd in Jan Tooropstraat met het kloosterhuis van de nonnen.


Datum: 07-04-2015
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Ja, achteraan rechts, dat was zeker sinds 1963 slagerij Joosten. Ik ben geboren op het Rembrandtplein in 1962. Het was toen onze "huisslagerij". Mam nam mij mee in de kinderwagen om daar haar vlees te halen, waaronder zoutarm rookvlees en de heerlijke huisgemaakte smeerleverworst. Ik kreeg daar als 1,5 jarige spruit dan van de slager een schijfje, wat ik dan in mijn knuisje samenkneep. Als ik nu aan leverworst denk, proef ik deze leverworst. Niets verdwijnt als je de herinnering bewaart.