Fotonr.: 11668
Bijdrager Film- en Fotobank Noord Brabant
Jaar: 1970
Locatie 1.:Gestel |723 Rapelenburg |Hoogstraat
Onderwerp.: Begraafplaatsen |St Lambertus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat St. Lambertuskerkhof.

Beschrijving Het Sint Lambertuskerkhof achter, juist de St. Lambertuskerk, aan de Hoogstraat. Op deze foto links liggen de Velocsupporters begraven en rechts die van de Gestelseboys.

Film- en fotobank Noord-Brabant PNB001017515



Geplaatst op 15-05-2007

Reacties

Datum: 16-05-2007
Naam: Wil van Hout img

Tegen de kerk ligt een stukje grond dat volgens overlevering, eigendom zou zijn van de familie Beelen, de vroegere eigenaren van de Gennepermolen. En dat gegeven heeft er toe bijgedragen dat de kerk niet gesloopt werd. Hoeverre het verhaal klopt weet ik niet, maar het is wel frappant en het door vertellen waard.


Datum: 16-05-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks. img

Waarom apart, en niet op volgorde van overlijden?


Datum: 16-05-2007
Naam: Hennie de Groot img

Kijk Ida, dat is nu net de lol van de Gesselse mensen, ook jij, net als ik in het begin trapte er in. En het verhaal is natuurlijk NIET waar, Wil, maar deze verhalen werden verteld op b.v. Allerheiligen en Allerzielen als het druk was op het Kerkhof en dan werd er natuurlijk door de mensen na de Mis nog flink doorgebuurt op het kerkhof. En natuurlijk flink gesteggeld door Veloc en Gesselseboys supporters.


Datum: 01-10-2008
Naam: Johan Vervest img

De familie Beelen waren samen met enige andere parochianen (financieel en qua actievoeren) de gangmakers rond het verzet tegen de sloop van deze kerk. Voorzover was dit in het kerkelijke de eerste gelegenheid dat parochianen (met een dergelijke omvang) in verzet tegen de bisschop kwamen.