EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11656

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Hendrik de Keyzerplein

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, 3e Philipsschool / De Opbouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik de Keyzerplein, school

Beschrijving

De school op het Hendrik de Keyzerplein. Was dit niet vroeger de 2e Philips Lagere school? Film- en fotobank Noord Brabant PNB001017718


Geplaatst op

15-05-2007

Reacties:

Datum: 05-10-2006
Naam: Carlo Kant  
img

Dit was mijn lagere school. Ik woonde in de Keldermansstraat 28, niet katholiek en een vader bij Philips. Dus naar de Philipsschool, ingang aan de Pieter Poststraat. Ik ben in 1953 naar de 1e klas gegaan. Juffrouw Edelman was mijn eerste naar later bleek ook enige juf. Kinderen die daar op school bleven, hebben haar tot de 6e klas gehad. In de 6e bij het hoofd van de school de heer Trommel. Het leuke van die school was de vakantieweek in de 6e naar Vlieland. Helaas heb ik die gemist. Ik moest in de derde klas naar de christelijke lagere school in de Galileïstraat, want het geloof thuis (gereformeerd) bepaalde dat ik naar een christelijke lagere school moest. Bij Albert Heijn op het zebrapad de Boschdijk oversteken en uitkijken voor de katholieke bokken. De Lieven de Keijlaan hield daar op. De Berlagelaan was er nog niet. Schuin tegenover stond een boerderij van boer Kemps, als ik me niet vergis. Daar groeiden heerlijke appels en peren! Wat verder in de velden heeft een vliegtuig van Welschap een noodlanding gemaakt, nadat ie eerst rond onze school had gecirkeld, zei men. Bus E draaide daar en wachtte bij het eindpunt tot ie weer naar de stad reed over de Boschdijk en dan naar Strijp over de Willemstraat. De vijver was schitterend versierd door de wijkvereniging. Samen met de speeltuin VOJ en de rolschaatsbaan was dat een topattractie in de lichtjesroute.


Datum: 08-10-2006
Naam: Wim Levens  
img

Hans, ik zat van '50 t/m '56 op de lagere school bij meester van Buul, op het eind van de Barrierweg. Op een namiddag, in ik schat 1954, hoorden wij een straaljager vreselijk laag overkomen, gevolgd door een luide knal. Het toestel is op de plaats die jij beschrijft neergestort. Mislukte noodlanding? Na schooltijd zijn we nog wezen kijken maar konden er niet echt bij komen. Van de piloot werd later gezegd dat hij bewust zijn schietstoel niet heeft gebruikt om zo nog buiten de bebouwing te geraken. Ik dacht dat hij later in het ziekenhuis is overleden, maar dat weet ik niet zeker. Jaren later deed zich hetzelfde voor in Woensel-Noord.


Datum: 09-11-2006
Naam: Carlo Kant  
img

Wim, het vliegtuig dat in Woensel Noord is neergestort, werd door een Belgische piloot bemand. Voor hem is een gedenkteken opgericht en zijn naam is verbonden aan de Louis Buelensschool. Zie foto 5118


Datum: 15-05-2007
Naam: P.van Zweden  
img

Dit was vroeger de 3e Philips Lagere School. Het hoofd van de school was de heer Trommel. Ik heb ook op deze school gezeten. Je had ook nog de heer Ooievaar, juf Simons en juf Edelman. De ingang van de school was via de Pieter Poststraat. In de oorlog hebben er militairen in gezeten. Nu weet ik niet of het Duitsers of Engelsen waren.
Ik ben van 1940. Mijn oudere zus is van 1931 en heeft daar ook op school gezeten en mijn andere zus ook. Wij hebben in de Hans Vredeman de Vriesstraat gewoond, dus wij moesten niet zo ver lopen naar school.


Datum: 15-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Zie ook foto 89.


Datum: 04-10-2007
Naam: Josien (Josje) 's Gravemade-van de Nadort  
img

Enorme inpact, deze piloot heeft met z'n leven Woensel gered. Ik herinner mij een zeer indrukwekkende begrafenis vanuit de Pastoor van Arskerk, een enorme stoet van rouwende mensen.


Datum: 21-07-2009
Naam: F. van Wouwe  
img

Misschien is er sprake van twee vliegtuigongevallen. Het Eindhovens Dagblad meldt een vliegongeval in Woensel op 25 of 26 juni 1955 ongeveer op de plaats waar nu het Lieven de Keyplantsoen is.


Datum: 21-07-2009
Naam: Peter Vermeulen  

Blijkbaar is de genoemde noodlanding die van piloot Schippers en niet die van Buelens. Zie foto 20786.


Datum: 16-08-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Leerkrachten van deze school zijn te zien op foto 13098, foto 13123, foto 13127 en foto 13128.