Keizersgracht, met Joodje de Wit.
Beschrijving | Helemaal rechts (in de Hooghuisstraat) in het vitrinekastje zie je de postzegels nog die Joodje de Wit te koop aanbood. Mijn eerste zegels heb ik daar gekocht (ik heb ze nog steeds). |
---|---|
Geplaatst op | 29-04-2007 |
Reacties
Naam: Peter Vermeulen
Vic, heel lang zelfs, eind jaren 50 tot halverwege jaren 80?
Toen de zaak op de Demer ophield werden abonnementen verzorgd via de winkel in de Vrijstraat, maar die was niet van De Wit (meen ik me te herinneren).
Naam: Will van Oers
Joodjes de Wit (2 gebroeders) zaten voor de oorlog al op de Demer maar niet met postzegels. Ze hadden toen een soort galanterieënwinkeltje. Na de herbouw op de Demer ca. 1954 hadden ze een contract met de gemeente? voor 30 jaar. Na die tijd is dit niet verlengd. De gebroeders waren toen hoogbejaard.
Naam: Tini van Rooij
De postzegelhandelaren M. de Wit & Co en de Eindhovense Postzegel- en Muntenhandel op de Vrijstraat waren concurrenten. De winkel op de Vrijstraat is er nog steeds. De Wit sloot zijn winkel op de Demer maar bleef zijn eerstedagabonnementen verzorgen vanuit zijn huis in Waalre. In november 1993 stopte hij hier ook mee. De Waalrese Postzegelhandel staat nog steeds als lid van de NVPH in de catalogus. (Detailverkoop op andere wijze dan via winkel)
Naam: Maurice Witsema (v/h de Wit)
Alle reacties zijn er een beetje naast. Voor de oorlog in de winkel van mijn vader werden ook postzegels verkocht plus speelgoed, huishoudelijke artikelen, plus X-mas stalls, fishes, turtles, etc. De broers De Wit hadden een contract met de kapper Bullens tot en met de laatst levende van de familie voor de winkel op de Demer. Mijn moeder stopte begin 1980. Mijn zaak de Waalrese Postzegelhandel de Wit gaat nog steeds door met de abonnementen op FDC's en buitenlandse postzegels.
Naam: paul van der Cingel
Die friteszaak zat er al eerder en ik heb daar een goede herinnering aan. Het ED had een prijsvraagje waar de winnaar voor 2,50 frites of iets anders kon winnen bij deze zaak. Het ging om de wedstrijd PSV - Limburgia. Wie de juiste ruststand en eindstand voorspelde was de winnaar. In de sportredactie van het ED zat toen Henk Engel, en dat was een bekende van mijn ouders. Hij heeft toen mijn inzending eruit gehaald (er waren waarschijnlijk meerdere goede antwoorden geweest, maar ik was dus de gelukkige). Nou kostten friet, kroketten, bamiballen en wat er nog meer te koop werd aangeboden een kwartje, dus voor 2,50 kon je er toen wel 10 kopen, dat was wat veel. Ik weet niet meer wat ik toen allemaal besteld had. Jaartal? 1952?1953? Het was in ieder geval nog in de amateurtijd van het voetbal. Ik weet de rust- en eindstand ook nog: 2-1 bij de rust, 3-2 einduitslag.