EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11143

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Woensel, Ks Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Barrierweg/Woenselsestraat

Beschrijving

Voor de veiligheid zijn de kleuterklassen tijdens de oorlog (1943) verplaatst naar de school in de Woenselsestraat. Enkele namen die ik me nog herinner: Henk Marijnissen, Henk de Graaf, Kees v.d. Pas, Jan Vermeulen, de zusjes Tielemans, Fons Jacobs, Jan van Rossum, Sjef Coolen, Cor van Dongen enz. enz. Als iemand er nog meer kent, gaarne reactie. Weet je nog als we dorst hadden 's zomers, dan kwam de zuster op de speelplaats met een emmer water en een pollepel en dan mochten we om de beurt uit die lepel drinken.


Geplaatst op

20-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-04-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

De kleuterschool van de Barrierweg (zie foto 2698) lag aan de rand van Eindhoven. Daarna begon het buitengebied met landerijen en enkele boerderijen. Wat was de reden om de kleuters te verplaatsen naar de Woenselsestraat? Was dit om veiligheidsredenen of had dit een andere reden? Het enige wat ik mij kan voorstellen is dat deze school in de aanvliegroute lag van het vliegveld Welschap. In deze groep meen ik latere klasgenoten van mij te herkennnen: Kees van de Pas, Ad van Gastel, Jopie Overmeijer en Gerard Schavemakers.


Datum: 05-11-2010
Naam: Piet de Bakker  
img

Ik heb ook op die school gezeten in 1944, maar waarschijnlijk in een volgende groep. De genoemde namen komen me bekend voor. Ad van Gastel woont nu vlak bij mij in Nuenen en is toch wel 1 à 2 jaar ouder dan ik.


Datum: 05-06-2013
Naam: Henk Marijnissen  
img

Tweede van rechts is Corrij van Leen en helemaal rechts is volgens mij de tweeling van Heesakkers. En Jack, links van jou is dat niet Hennij Berteling?


Datum: 18-11-2013
Naam: Jack Docters  
img

Links van mij is Jan Vermeulen (met krul) en het is niet Fons Jacobs maar Frans Jacobs (linksboven). Alle links en rechts gezien vanaf de foto.