EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14544

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Woensel, Ks Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Barrierweg 1955

Beschrijving

Ik ben de jongen links vooraan. Van achter van links naar rechts zijn: Loesje Vermeer, zuster Godeliva, Joop van de Kerkhof, onbekend, juffrouw Elly, ? van de Vondevoort, Jan van de Ven en helemaal achterin Guus van de Heuvel. Graag zou ik de naam van het voor mij onbekende meisje willen weten.


Geplaatst op

20-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-01-2009
Naam: Antoinet Vreven  
img

Ik heb ook op die kleuterschool gezeten, ook bij zuster Godeliva, maar alleen een paar jaartjes eerder, ik denk in 1952?


Datum: 07-07-2010
Naam: Ad van Eijck  
img

Ja Tonnie, ik herken je meteen van deze foto, maar ook Joop en Guus. Ik heb ook in dat jaar op deze school gezeten, maar ik zat in een andere klas met meisje Keizer, Johan Wouters, Loek Binnendijk, Guus van Dongen ? en Cor Adriaanse. Kan het onbekende meisje bij je op de foto soms Ine Meulenbroeks zijn? Ine is ooit in een toneelstukje Sneeuwwitje geweest.


Datum: 03-11-2012
Naam: HM van der Lee  
img

Dat meisje op de schoot van die juf is mijn vrouw Hannie van de Wiel, het overbuurmeisje van Tonnie Turnhout uit de Jan van de Bildstraat 18.


Datum: 10-07-2013
Naam: Tonnie v Turnhout  
img

Het meisje op schoot van de juf is echt niet Hannie v.d. Wiel, je vergist je Henk. Hannie zat toen nog niet op kleuterschool, Hannie is jonger dan ik. Maar wie het meisje wel is, zou ik nog graag willen weten.


Datum: 10-07-2013
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

Jawel, ik ben er vrij zeker van dat het onbekende meisje inderdaad Ine Meulenbroeks is.


Datum: 03-08-2015
Naam: Ina van Meulebroeck  
img

Ja, ik ben dat meisje en ik was ook Sneeuwwitje. En zuster Godeliva was ook mijn juf of zeg je "mijn zuster" in het laatste jaar van de kleuterschool. Het kapsel heb ik jaren gehad, mijn moeder knipte dat altijd zo, ook bij andere kinderen uit de straat. Ik zal nog eens op zoek gaan naar andere foto's en kijken of ik de namen nog weet van klasgenootjes. Ik weet wel dat Ineke? Lotterings en Frankie Philips bij ons in de klas zaten. Ik vind het heel erg leuk dat ik deze foto's en informatie per ongeluk tegenkwam.


Datum: 04-08-2015
Naam: Ina van meulebroeck  
img

En de heks was Aggie Teeuwen, en het meisje voor de linker juf is volgens mij Annemieke Verspaget. Als ik nog langer op de foto tuur, komen de namen langzaam bovendrijven.


Datum: 01-08-2016
Naam: Wiesje Denkers  
img

Ik herken dat meisje voor de zuster als mijn nicht Loes.