Fotonr.: 10997
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1935
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Met de trein langs... (2)

Beschrijving Met de trein langs de Philipsfabrieken aan de Parallelweg. Deze trein moet zijn ontspoord, hij is wel erg ver van de fabrieken afgeraakt.
Geplaatst op 14-04-2007

Reacties

Datum: 10-01-2010
Naam: Gerard de Beurs img

Een knap staaltje fotografiewerk (donkere kamertechniek) en dat allemaal in die tijd zonder te photoshoppen! Wat zouden het voor attributen zijn die links van de heer liggen?


Datum: 10-01-2010
Naam: Ben Brekelmans img

Nou je het zegt, Gerard! Het lijkt mij een opengeklapte verrekijkertas. De verrekijker zelf heeft ie in zijn linkerhand. Als die treinramen het buitengebeuren zo zeer verkleinden als op deze foto, dan had je zo'n ding ook wel nodig...


Datum: 10-01-2010
Naam: Gerard de Beurs img

Ben, helemaal gelijk. Ik zag het steeds als twee losse componenten, maar nu zie ik het ook. Een etui voor een verrekijker.


Datum: 09-01-2017
Naam: Paul van der Cingel img

Welnee, het is een vroeg voorbeeld van fotoshoppen. Dezelfde foto bestond ook van andere steden, alleen het plaatje dat moest aangeven waar het was werd verwisseld en de tekst op de koffer ook. Dit raam kan niet eens open en zo hoog waren ze ook niet. We weten toch ook dat het spoor destijds vlak langs de fabrieken en de Parallelweg reed? Pure oude nep!