EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14333

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Lijmbeekstraat*/Het Eindje*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Eindje

Beschrijving

Het Eindje richting Boschdijk; rechts de Antoniuskerk. Ik heb eens gehoord dat bij de heg rechts bij het kerkhof iemand vermoord zou zijn, klopt dat? Of zijn dat geruchten?
Foto is overschreven door een beter exemplaar van Amalia Maas-Megens (red.)


Geplaatst op

28-11-2007

Reacties:

Datum: 29-11-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Wanneer het daar de Binnenpad was wel.


Datum: 30-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Over de moord op het Binnenpad is uitvoerig geschreven, o.a. bij foto 12333 tussen de linker luidspreker en de St. Antonius van Paduakerk.


Datum: 01-12-2007
Naam: Will van Oers  
img

Deze foto is gemaakt op de hoek van het Eindje en is zeker niet van 1928. Op de achtergrond is duidelijk de oorlogsschade aan de kerk te zien. Die schade is van 19 september 1944 en hersteld in 1948-1949. Voor de goede orde: het Eindje heette in die dagen Lijmbeekstraat.


Datum: 02-12-2007
Naam: Wim Hendriks  
img

Nee Will, ik dacht dat jij wel beter wist, op de hoek van de Binnenpad met het Eindje stond aan dezelfde kant als deze huizen een café (De Klomp?). Dit was hier nl. een flauwe knip naar rechts en aan de andere kant van de Binnenpad en het Eindje was het magazijn van een groothandel in kruidenierswaren van Latour. Dit magazijn is later verhuisd naar de sigarenfabriek van Jan v.d. Heyden en had de ingang in de Binnenpad.


Datum: 05-09-2008
Naam: Harold de Wit Sr.  
img

Aan het Eindje woonde voor de oorlog mijn oom Harry Jansen met Mien(?). Ze hadden twee dochters. Harry ging bij de SS (tot groot ongenoegen van zijn vader, mijn opa Antoon Jansen) en Harry werd na de oorlog geïnterneerd in kamp Vught. Daarna vertrok hij voorgoed naar Heidelberg in Duitsland, waar hij een andere vrouw had leren kennen en met wie hij kinderen kreeg. Zijn er nog mensen die Harry of het gezin gekend hebben?