EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10916

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jorisschool, klas 6.

Beschrijving

.


Geplaatst op

09-04-2007

Reacties:

Datum: 10-04-2007
Naam: Jef Marien  
img

Als je deze foto vergelijkt met foto 6326 (2e klas St Jorisschool 1940 van meester Lodewijks) dan zie je een aantal dezelfde jongens, maar een paar jaar ouder. Ik herken b.v. Nies, Piet van der Heijden, Ronny Rademaekers, Tony Waltman Piet Lathouwers, Guus Wich, Sjeng Trommar enz. Ik schat deze foto uit het jaar 43/44. Is de inzender een broer van Tiny en Lambert van Gent uit de Kettingstraat?


Datum: 10-04-2007
Naam: Wilbert van Gent  
img

Klopt, ik ben de jongste broer van Martien en Lambert van Gent. Martien zit in de achterste rij op de 2e bank vooraan. Ik ben een stuk jonger dan hij en kan me deze omgeving dan ook helemaal niet herinneren. Ik kwam de foto tegen in een oud familiealbum en dacht dat het voor deze site wel een aardige aanvulling is.


Datum: 11-04-2007
Naam: Jef Marën  
img

In Stratum had je vroeger (ik praat over de jaren 1933 tot 1946) de St. Jorisschool van Jansen in de Jan Smitzlaan en de St. Janschool van Martens in de Le Sage ten Broeklaan. Toen ik op de school in de Jan Smitzlaan zat, werden wij halverwege mijn lagereschooltijd (van 1939-1945) overgeplaatst naar allerlei gebouwen. Zo heb ik achter de meubelzaak van Eliëns op de Geldropseweg gezeten, maar ook op de hoek Stratumsedijk/St. Jorislaan en op de zolder van de school van Martens in de Le Sage ten Broeklaan. Ik dacht dat de school in de Smitzlaan bezet werd door de Duitsers en ergens na de oorlog(?) afgebroken. Later is er voor Jansen een nieuwe school gebouwd in de Tuinstraat en kennelijk was daar ook nog plaats voor Martens. Voor de juiste data van al deze feiten laat mijn geheugen mij in de steek.


Datum: 11-04-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

De school in de Tuinstraat zal gebouwd zijn tussen 1945 en 1950, want in april 1950 werd de school in de Le Sage ten Broeklaan opgesplitst in een gedeelte dat naar de school van de Fatimaparochie ging (in de Hubertusstraat, zie foto 10829) en Martens ging met het restant "inwonen" bij Jansen, die toen al in de Tuinstraat zat


Datum: 15-04-2007
Naam: Jan Wolfs  
img

Ik herken Michel Sanders middelste rij eerste bank met donkere pullover aan. Eerste rij tweede bank links Bert Faber, derde bank recht Joop Staals. Is dit meester van Genuchten?


Datum: 16-04-2007
Naam: Jef Marien  
img

Nee, Jan, dit is meester Smit, die later met o.a. Leo de Rijks actief was in het het brabants halfuurke voor de radio.


Datum: 26-04-2015
Naam: Nellie van de Looy  
img

Zijn er nog schoolfoto's waar Kees en Henk van de Looy opstaan? Ze zijn een tweeling uit de Rochusstraat.