EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13512

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jorisschool tweede klas 1944

Beschrijving

De leraar was mijnheer Saris. Rechts op het bankje de zoon van dr. Pannekoek. Derde van rechts de latere burgemeester van Helmond: Wim van Elk. Het zou leuk zijn als iemand zich hierop nog herkende. Enkele namen: Pieter Coolen, Wim van Gorp, Bert Hornman, Sanders, Ben Rijken, Valkenburg, Peter Mettrop, Roel Stam, Bart Pulles.


Geplaatst op

21-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-09-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Was die onderwijzer niet de heer W. Caris? Ik zat bij hem in de eerste klas in 1952-53.


Datum: 24-09-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Bert Hornman heb ik wel gekend, hij zat bij de verkennerij aan de Geldropseweg. En was Bart Pulles de zoon van bakker Pulles uit de Voorterweg?


Datum: 26-09-2007
Naam: Henk Van Den Braken  
img

Mijnheer Caris, dat klopt en Bart Pulles was inderdaad zoon van de bakker. Ben benieuwd naar wat meer namen.


Datum: 08-10-2007
Naam: Ton van der Velden  
img

Jazeker dat is meester Caris, de man met een zegelring. Hij heeft mij in de eerste klas (1947) met die ring een blauwoog geslagen. Toen ik daarmee thuis kwam kreeg ik nogmaals om mijn oren. Zo ging dat toen.


Datum: 12-10-2007
Naam: Jeanny Raymakers v.d. Looij  
img

Rechts op de foto is mijn broer Theo v.d. Looij.


Datum: 20-11-2007
Naam: Henk Van Den Braken  
img

Hierbij alle namen op één na.
Bovenste rij v.l.n.r.: Wim van Bergeijk; Frans de Rooij; Fons van Kessel; ?Kroesen; Paul Berkvens; Rolie Stam; Frans van Dongen; Ton van Lith; Kees Coeberg; Nico Croes; Egon Steinkühler; Hans van der Linden; Bert Hornman; Frans Graff; Theo van de Looij.
Tweede rij staand v.l.n.r.: Ben Valkenburg; Henk van den Braken; Walter de Rooij; Bart Pulles; Jan van Brunschot; Paul Borchert; Jan van Buul; Toon Melskens; Martin Sanders; Jan Faber; Jo Liebregts; Rob Berger; Frans Booms; Kees van Gorp; Gerard van Rijswijk; Ben Rijken.
Zittend v.l.n.r.: Harrie van Berkel; Kees van Kempen; Rudy Gooskens; Peter Mettrop; Pieter Coolen; Wim van Elk; ?; Frans Pannekoek.


Datum: 07-03-2010
Naam: Piet Oostendorp  
img

Mijn moeder, mevrouw Gebbing, heeft in de oorlog in Eindhoven geëvacueerd gezeten en was in betrekking bij dr. Pannenkoek. Zij herinnert zich dat Pannenkoek twee zoontjes had, Hansje en Fransje. Zij heeft de tijd in Eindhoven, ondanks de nare situatie, ervaren als een leuke tijd. Ze kwam uit een Betuws dorpje en kwam plotseling in de grote stad met bioscopen, zwembaden, telefoon, elektriciteit enz. Ze wilde eigenlijk blijven, maar moest na de oorlog terug naar de boerderij van haar vader.


Datum: 11-03-2010
Naam: Henk van Dongen  
img

De foto is volgens mij gemaakt aan het einde van het schooljaar 1945/1946. De school was toen nog gevestigd aan de Le Sage ten Broeklaan. Een knappe prestatie van Henk van den Braken, al die namen en voornamen van m'n klasgenoten uit die tijd. Mijn eigen voornaam is overigens niet Frans maar Henk. En ik meen mij te herinneren dat Rolie Stam, Rudi heette, Hans van Berkel, Kees. Was het niet Frans de Graaf i.p.v. Frans Graf? Louis Sanders i.p.v. Martin Sanders? En het was John van Kessel en niet Fons. Maar wie die aardige jongen naast Frans Pannekoek is weet ik ook niet, het zou aardig zijn als iemand zich meldt om de namenlijst te completeren.


Datum: 18-04-2010
Naam: Paul Borchert  
img

Wat een verrassing om deze foto bij een zoektocht op internet te vinden. Het is inderdaad de tweede klas van de lagere school. Bij mijn weten was het inderdaad Harrie van Berkel op de eerste rij. Helaas overleden en ik ben bang dat hij niet de enige zal zijn.


Datum: 18-05-2010
Naam: Coen Coebergh  
img

Even voorstellen, ik ben Coen, de broer van Kees Coebergh en hierboven wordt er gesproken over de KNO-arts Frans Pannekoek. Ik ben van de leeftijd van de tweede zoon en die heet Hein. Hij is lang burgemeester geweest van Kerkdriel en nu is hij nog steeds burgemeester van vijf dorpen tezamen, maar de naam is me ontschoten.


Datum: 24-03-2011
Naam: Jan van Groezen  
img

6e van rechts boven ben ik, Jan van Groezen, indertijd wonende in de Franciscus Sonniusstraat 27 (Iriswijk).